Meses de negociació

Es negocien les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària

El Sindicat trasllada propostes perquè el curs 2020/21 es desenvolupe en les millors condicions possibles

divendres 10 juliol 2020 18:09 h

STEPV ha traslladat una bateria de propostes perquè s’incorporen en les instruccions d’inici de curs, sobre els aspectes següents:

La Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes traslladades

- Propostes per poder desenvolupar el treball del professorat de música.
- Una aposta real per lluitar contra bretxa digital, amb una formació adient i dotant als centres de plataformes i mitjans telemàtics.
-  Una especial consideració amb l’alumnat d’infantil, flexibilitzant el període d’acollida, evitant l’agrupament de l’alumnat de 3 anys amb el de 4 i 5.  A més, en cas de no poder garantir la parella educativa o el suport al cicle, caldria reduir la ràtio d’aquesta etapa a 15, donada la seua especificitat.
- Una consideració especial per a l’alumnat de NEE, la seua atenció per part del professorat de PT i AL i la configuració de grups que no hauria de suposar una segregació d’aquest alumnat.
- La regulació de la figura de l’assistent personal per evitar algunes situacions que s’han produït aquest curs i que caldria evitar.
Algunes de les mesures proposades provenen de diferents associacions i col·lectius que s’han posat en contacte amb el Sindicat, com Aulodia, Mestral, col.lectius d’infantil o els MRP de Castelló que ens han fet arribar orientacions per a millorar l’ensenyament en aquests moments de crisi sanitària, dins del marc proposat per les autoritats sanitàries.
A més, el Sindicat ha reclamat la necessitat de negociar els plans de contingència per al curs que ve, paral·lelament a les instruccions ja que moltes de les concrecions que hui s’han tractat van lligades a aquests plans que s’han d’adaptar a cada centre. Aquests plans de contingència s’han de negociar amb els comitès de seguretat i salut laboral i han de contindre les mesures sanitàries, higièniques i els EPIs necessaris, entre altres qüestions, necessàries perquè el curs que ve es desenvolupe amb la màxima seguretat. Segons la Conselleria els plans de contingència es negociaran en breu.
En la mateixa línia, el Sindicat també ha manifestat la necessitat de coordinació amb els Ajuntaments per millorar els serveis de neteja i desinfecció dels centres;  tsmbé amb Sanitat perquè donen les instruccions necessàries als centres educatius, en cas de detectar cap positiu. Conselleria ha informat que ha enviat a tots els Ajuntaments una carta manifestant aquesta necessitat i la seua col·laboració.
Aquestes instruccions incorporen les referències normatives al nou ROF que entrarà en vigor el proper 1 de setembre, així com diferents novetats organitzatives, per la situació concreta del COVID-19. Entre elles es troba la catalogació de places segons les condicions i límits marcats per la Conselleria per proposar requisits de titulació i capacitació professional respecte de determinats llocs de treball del centre. STEPV ha tornat a mostrar el seu rebuig a la mesura i ha demanat la seua retirada perquè a més, el seu desenvolupament no ha sigut negociat.
Així mateix, el Sindicat ha demanat a l’administració que supervise la petició de places amb B2 als centres i que recorde que aquest requisit no sempre està lligat a l’habilitació de l’especialitat d’anglés que és la que permet impartir l’assignatura.
El Sindicat ha manifestat novament la necessitat de negociar unes noves plantilles en les quals es contemple la cobertura efectiva de totes les hores dels equips directius i la resta d’hores de dedicació al càrrec de forma efectiva. També ha manifestat la necessitat d’un augment de les hores de dedicació de als càrrecs directius i a les diferents coordinacions i una baixada de les ràtios actuals.
Igualment cal l’agilització de la cobertura de tots els permisos, llicències, excedències i jubilacions o altres vacants, en el menor termini possible, així com una dotació de plantilla suficient per garantir les substitucions puntuals.
STEPV ha manifestat la preocupació d’alguns centres, les inspeccions de les quals els han informat que no demanaren més plantilla, fet que contradiu les instruccions de la Conselleria en el sentit d’incrementar la plantilla necessària. Per això el Sindicat ha enviat una enquesta als centres per recollir les necessitats de plantilla i traslladar les incidències a la Conselleria perquè se subsanen.
La Conselleria s’ha compromés a estudiar les diferents propostes, encara que ha manifestat que l’organització del curs que ve és molt complicada per la situació de la COVID-19 i que algunes mesures no es podran aplicar per la complicació que pot tindre la seua aplicació concreta. Igualment, encara s’està tancant la distribució de les partides pressupostàries que es necessitaran per a posar en marxa el curs que ve.


Comentaris

Jose Ramon Torres Baldovi

15 juliol 2020 / 09:14 h

Els MRP tenim un dubte: Si el proper curs es propose treballar per àmbits en primer d’ESO pretextant que serà millor per a la transició de l’alumnat de sisé i en primària no es diu res per a modificar el treball per àrees, això com és menja?


STEPV

16 juliol 2020 / 09:30 h

Hola Ramon
L’argument bàsic de la Conselleria per a treballar per àmbits en 1r d’ESO el curs que ve és que, després de 6 mesos sense classe, cal reduir l’impacte que suposa per aquest alumnat entrar a un centre totalment nou amb professorat totalment nou. I el treball per àmbits permet reduir el nombre de professorat que atendrà aquest alumnat. És una mesura extraordinària per al curs que ve davant la situació viscuda aquest darrer trimestre de confinament.


Jose Ramon Torres Baldovi

16 juliol 2020 / 18:37 h

Doncs em sembla molt mal que després d’encetar una mesura com aquesta no se li done continuitat. Des dels MRP estem preparant una carta al Conseller que us enviarem per si us ve de gust publicar-la.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR