Meses de negociació

Es negocien les comissions de serveis específiques

STEPV ha mostrat la seua disconformitat perquè un any més no es convocarà aquest procediment que molt de professorat estava esperant

divendres 21 maig 2021 09:10 h

El 20 de maig es va tractar en Mesa Sectorial la resolució que regula la renovació un any més de les comissions específiques de 2016 per cobrir llocs en les unitats específiques de comunicació i llenguatge (aules CIL), en les unitats pedagògiques hospitalàries, en els centres amb programa experimental plurilingüe (encara que no apareixien a l’esborrany els afegiran), en els centres dels establiments penitenciaris, en les seccions d’educació secundària en els centres de reeducació, en els centres integrats de formació professional, en el centre específic d’educació a distància (CEED), en els centres experimentals plurilingües, en el centre de les residències del complex educatiu de Cheste i del centre integrat de formació professional Costa de Azahar de Castelló i en determinats llocs catalogats d’especial dificultat.

Aquesta resolució contempla que les persones que van participar en el procediment de 2016 i continuen actualment al lloc, puguen repetir un any més si així ho consideren i hi ha un informe favorable de la direcció o de la inspecció educativa (segons els casos), però no contempla que les places d’aquest tipus que estiguen lliures, s’ofereixen perquè aquelles persones que ho consideren, puguen optar a elles. Per contra, aquestes places s’estan donant de forma discrecional per part de l’administració, fet que ja contemplava la resolució de 2016 i davant del qual STEPV va mostra el seu rebuig.
El sindicat ha insistit en què aquestes places haurien d’eixir a concurs de trasllats amb petició voluntària i només haurien d’eixir a les comissions específiques aquelles places que queden lliures. A més, aquest procediment s’hauria de convocar anualment, perquè es puguen anar cobrint de forma transparent, aquells llocs que queden lliures.
STEPV també ha denunciat que aquesta convocatòria ja hauria d’haver-se negociat de nou el curs passat, no va ser possible per la pandèmia i enguany tampoc es negociarà per falta de temps, ja que Conselleria ha centrat els seus esforços en convocar unes oposicions massives i en desfer els serveis pedagògics escolars, sense una avaluació prèvia que justifique aquesta decisió i en contra de la majoria sindical.
El sindicat ha sol·licitat que, donat que la normativa actual que regula els serveis pedagògics escolars està en vigor, es puguen renovar les comissions específiques en aquests serveis. La DG ha explicat que el nou decret d’orientació es publicarà en breu i que les persones que estan a eixos serveis podran optar a les comissions ordinàries que s’han publicat hui al DOGV i podran optar a les places que s’habilitaran als centres d’infantil i primària. Així mateix, les persones que tenien plaça definitiva, podran participar en les adjudicacions de supressions i desplaçaments.
STEPV també ha incidit en la problemàtica dels centres de caràcter singular (antics CAES). Conselleria ha ratificat que les persones que van participar al procediment de comissions específiques a 2016, i continuen al centre, podran repetir a les places del PAM, ja que les places que aquests centres rebien per arranjament escolar han desaparegut.
El sindicat ha incidit de nou en la necessitat de recuperar el grup de treball iniciat fa tres anys per treballar l’estabilitat de les plantilles d’aquests centres i la seua problemàtica en conjunt.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR