Meses de negociació

Es negocien les comissions de serveis

La Conselleria ha ajornat la negociació del desglossament de les EOI, prevista també, per a la propera setmana

dijous 02 maig 2019 18:49 h

Avui 2 de maig s’han negociat les convocatòries de les comissions de serveis per al cos de mestres, secundària i resta de cossos docents. Es mantenen les principals novetats per al curs 2019/2020 introduïdes en la normativa el curs passat, que són:

STEPV ha insistit que, en tot cas, la repetició de la comissió siga voluntària, mai obligatòria

- Les comissions per interés particular demanades el passat curs per STEPV
- La pròrroga automàtica de la comissió obtinguda el curs passat, si hi ha plaça al mateix centre per la mateixa especialitat, fet al qual el sindicat ja es va oposar en el seu moment però la Conselleria ha insistit en mantindre.
STEPV ha insistit que, en tot cas, la repetició de la comissió siga voluntària, mai obligatòria, fet que la Conselleria s’ha compromés a revisar. Per al Sindicat és molt important fer prevaldre el barem, ja que la repetició de centre és un fet aleatori que depén que eixa plaça no siga suprimida en la planificació educativa, no s’haja adjudicat en un concurs de trasllat o en un acte de suprimits i desplaçats. Aquest fet desvirtua el sentit de tindre un barem amb uns criteris objectius i pot suposar que una persona amb més necessitat i puntuació no tinga accés a una plaça per estar ocupada per una persona que vol repetir.
STEPV també ha fet arribar tota una sèrie de millores al procediment de les comissions de serveis com són:
-  Que es puga sol·licitar comissió de serveis sense tindre destinació definitiva a efectes de l’1 de setembre, situació que afecta al professorat en expectativa. I, en el cas de secundària i altres cossos,  per podar optar per les habilitacions transitòries.
- Millores en el procediment telemàtic per no haver d’aportar tota la documentació de nou, en el cas de canviar un dels motius pels quals se sol•licita la comissió.
- Ampliar les casuístiques per les que es puga demanar la comissió de serveis: familiars de segon grau o atenció als fills/es fins als 16 anys, entre d’altres.
- La convocatòria de comissions específiques, així com regular el procediment de comissions de serveis per al Cos d’Inspecció Educativa.
D’altra banda, la Conselleria ha anunciat que el proper curs preveu revisar més minuciosament la convocatòria, per tal de millorar el procediment, i és possible que també es revise la repetició tal i com està plantejada actualment. De fet, la convocatòria d’enguany no preveu la repetició automàtica de la plaça obtinguda per al curs que ve per a les persones que obtinguen la comissió de serveis.
Una vegada es publique la normativa de les comissions de serveis, STEPV convocarà assemblees informatives comarcals i publicarà una guia per aclarir tots els dubtes.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR