Meses de negociació

Es negocien les comissions de servei per al curs 2021-2022

Enguany s’haurà d’aportar de nou tota la documentació justificativa

dijous 22 abril 2021 19:59 h

Hui s’han negociat les comissions de servei per causes personals, familiars i socials en la Mesa Sectorial. Aquest curs s’haurà d’aportar tota la documentació justificativa dels motius al·legats i es tornarà a baremar a totes les persones que hi participen. Serà a partir d’eixa baremació que s’ordenarà a les persones per a la petició de centres. Aquest procediment ja l’havia proposat la Conselleria el passat curs, però el va ajornar per la COVID 19.

Es mantenen els motius per poder sol·licitar una comissió de serveis:
- Raons de violència contra la dona.
- Informe d’aptitud laboral per al lloc de treball (informe d’INVASSAT).
- Per malaltia greu del funcionari/a, malalties rares o tractaments de fertilitat.
- Per exercici de càrrec electe en les corporacions locals.
- Per malaltia greu del cònjuge o familiars de primer grau.
- Per ser família educadora de la Comunitat Valenciana
- Per conciliació de la vida laboral i familiar (tindre fills de 12 o menys anys)
També es manté el motiu d’interés particular que va ser aconseguit per STEPV fa ara 5 anys i per al quals no cal aportar cap documentació justificativa.

Enguany, s’ha eliminat el punt que feia referència a les comissions per ocupar el càrrec de director/a del centre. Aquestes comissions de servei dependran d’una resolució diferent que es publicarà més endavant.

El sindicat ha fet tota una bateria de propostes de millora, algunes de les quals venim reclamant des de fa anys.
- Augmentar els motius per poder demanar comissió de serveis dins del mateix municipi.
- Flexibilitat en municipis grans o amb pedanies o nuclis urbans. Conselleria s’ha compromés a revisar les possibilitats que hi ha.
- Possibilitat de participar sense tindre destinació definitiva. Conselleria segueix sense contemplar la possibilitat.
- Poder demanar comissió per habilitacions transitòries a secundària.
- Graduació de la puntuació en les malalties greus, per donar cobertura a casos que altres anys han quedat fora. Conselleria ho parlarà amb la unitat mèdica que és qui va fer la proposta fa 3 anys.
- Eliminació de burocràcia innecessària com haver de justificar que la resta de familiars de primer grau no es poden fer càrrec de la persona amb malaltia greu. Conselleria ha acceptat la proposta que STEPV venia fent des de fa diversos anys.
- L’ampliació als 16 l’edat de fills/es, en cas d’acolliment o de conciliació familiar. Almenys haurien de tindre en compte fins als 14, pel canvi de primària a secundària i tot el que suposa aquesta etapa.
- Canviar el criteri de desempat. Aquest hauria de ser l’ordre dels motius al·legats.
- Comissions de servei en concurrència amb altra persona. Conselleria ha descartat la proposta per a aquest curs, per la impossibilitat d’implementar-la a nivell informàtic.
- Comissions de servei per al cos d’inspecció.
- Poder revisar la puntuació aconseguida a alguna plataforma. 

Així mateix, STEPV també ha demanat mesures que flexibilitzen el procediment, donada la situació actual de pandèmia que seguim vivint, tals com la data dels informes mèdics o la possibilitat de, excepcionalment, poder presentar a posteriori la documentació que depén de tercers (informes mèdics, informes de serveis socials, informe INVASSAT…) fets que Conselleria ha valorat positivament.

El sindicat recorda que totes les persones que depenen d’altres territoris han de fer l’anunci de participació, a més de la sol·licitud de participació corresponent.

D’altra banda, STEPV ha mostrat de nou la seua disconformitat amb el nou Decret de SPEs i ha tornat a sol·licitar la seua paralització. A més, ha sol·licitat solucions a les comissions de servei per a aquest col·lectiu en concret, si Conselleria decideix tirar endavant la nova normativa.
La Directora General ha explicat que les persones afectades amb destinació definitiva seran suprimides i adquiriran els drets derivats d’aquesta situació (acte suprimits i desplaçats i drets preferents en els concursos vinents). Les persones que actualment estan en comissió podran optar als llocs que s’oferisquen a les comissions específiques i a la resta de llocs d’orientació educativa, segons les bases de la convocatòria de comissions ordinàries.

En el torn obert, STEPV ha sol.licitat la convocatòria de la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí per tractar la incorporació en borsa de les persones que no han arribar a prestar serveis. El sindicat ha detectat que algunes persones sí han pogut incorporar-se a la borsa, però altres no, fet que està generant un greuge a les persone que no els han permés fer-ho.
Conselleria ha manifestat que vol convocar en breu i que a eixa mateixa comissió de seguiment es tractarà el preacord que regularà l’acreditació de les titulacions de les persones suspeses en les oposicions de 2016 i 2018. Així mateix s’incorporarà un punt per regular l’entrada en borsa per a aquelles especialitats que requereixen una prova prèvia.
El sindicat ha tornat a preguntar per l’acord del 0’3% del fons addicional que donaria cobertura a cobrar els triennis i sexennis des de gener de 2020, a les persones que el curs passat estaven en pràctiques, entre altres aspectes. La DG ha informat que s’està endarrerint pel tramit que ha de fer hisenda, però ha afirmat que l’acord va endavant perquè ja va ser ratificat per la Mesa General de la Funció Pública i que espera que es puga fer efectiu el més prompte possible. També ha informat que, tal i conforme es reflexa a la Llei de funció pública recentment publicada, a partir del proper curs les persones en pràctiques tindran eixe dret. El mecanisme s’articularà a la convocatòria de la fase de pràctiques.

STEPV també ha preguntat per les comissions específiques. La Direcció General de personal ha informat que estan ultimant-les. Igualment ha sol·licitat una mesa de negociació per tractar les instruccions que han rebut les EOI i que afecten les condicions laborals del professorat d’aquest cos.

STEPV ha tornar a sol·licitar l’obertura de les borses de treball, fet al qual es va comprometre la Conselleria fa mesos i encara no ha portat a terme. Conselleria ha anunciat que no serà possible fer-ho aquest curs per l’acumulació de tasques. El sindicat rebutja aquesta decisió i considera que hauria d’haver sigut una prioritat, per donar cobertura a la cobertura de baixes, permisos, llicències i a les vacants generades, així com per facilitar que les persones que ja compleixen tots els requisits puguen accedir-hi i no carregar les adjudicacions de difícil cobertura com està passant actualment.

Per últim, STEPV ha informat de diverses persones seqüeles per la COVID, que es voran afectades si aquestes oposicions continuen endavant, ja que estan actualment en tractament per pèrdua de memòria.
La Directora General ha informat que no es poden fer adaptacions si no hi ha informes dels organismes pertinents. El sindicat ha tornat a insistir en la necessitat d’ajornar unes oposicions que es volen portar en el curs més complexe de la història recent.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR