Meses de negociació

Es negocia la normativa de les adjudicacions de juliol

Aquest procediment afecta milers de persones: desplaçaments i supressions, reingressos, provisionals, en pràctiques i interins

dijous 17 juny 2021 16:37 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar les adjudicacions del professorat suprimit i desplaçat, reingressat, provisional, en pràctiques i interí que es duran a terme durant el mes de juliol.

STEPV ha demanat un calendari concret de les dates de les adjudicacions perquè el professorat afecta es puga planificar amb temps.
Quant a la normativa que regula les adjudicacions del professorat suprimit i desplaçat, STEPV ha demanat que es resolga el més prompte possible, donat que és el procediment que ha d’encetar tots els procediments d’adjudicació d’inici de curs i ha proposat algunes millores com ara la comunicació personal de la situació, la incorporació del màxim nombre possible de vacants i aclariments en el procediment.
Pel que fa a les adjudicacions de la resta de personal (reingressats, provisionals, en pràctiques i interí) el Sindicat ha demanat que es contemple una referència al professorat amb diversitat funcional perquè es garantisca una recol·locació immediata en cas que la plaça adjudicada no complisca amb les adaptacions necessàries perquè puga desenvolupar la seua feina. També ha demanat que conste que les vacants afectades tenen un nomenament fins el 31 d’agost, per evitar el que ha passat aquest curs, on els nomenaments només arribaven fins el 30 de juny i hem hagut d’intervindre perquè s’allargaren fins el 31 d’agost.
La Conselleria ha contestat que estudiarà els casos particulars que puguen aparéixer com fan en altres situacions similars per poder donar solucions.
També ha demanat la revisió i publicació de llocs de difícil provisió, així com la convocatòria de la CSAI per poder tractar altres temes que encara estan poc desenvolupats, com ara l’ordenació de les llistes de personal interí amb els canvis introduïts en difícil cobertura, o l’acord de mestres 16/18. D’altra banda també el sindicat ha reclamat millores en el sistema d’adjudicació com per exemple introduir l’àmbit comarcal en el sistema per poder limitar l’adjudicació d’ofici, l’aplicació de la petició voluntària al personal interí, o introduir la preferència dels llocs amb catalogació lingüística en centres que tinguen més d’un lloc, la qual per defecte s’adjudica prioritàriament amb requisit lingüístic.

En el torn obert el Sindicat ha plantejat les qüestions següents:
- Negociació de la reducció de les hores lectives, especialment en primària, EAS i EOI.
- Necessitat de conèixer el calendari provisional d’adjudicacions de juliol.
- Sobre les proves d’aptitud per les persones que entren a borsa per difícil cobertura i/o via oposicions en determinats cossos i especialitats la Directora General ha confirmat que no es produiran aquest curs i que les persones entraran en borsa a la espera de la realització d’aquestes proves que tampoc es van produir el curs passat.
- Pel que fa a l’acreditació de requisits de la capacitat de tutela dels Ensenyaments Artístics Superiors (música, dansa i art dramàtic) el sindicat ha demanant entre altres aspectes que es compute com a temps treballat fins a 31 d’agost per les vacants i fins la prestació de serveis reals per les substitucions. De la mateixa manera STEPV ha demanat que els 10 dies que s’han donat per entregar la documentació no siga estricta i que persones que encara no disposen dels fulls de serveis o certificats del centre puguen fer entrega de la documentació més enllà del termini establert.
- Ampliació de l’oferta de places en el curs C1 de Valencià per al professorat d’ensenyaments de règim especial, perquè només hi ha 50 places i més de 100 inscrits. En resposta s’ha informat a la mesa que s’ampliarà la oferta, d’entrada amb una segona edició del curs. El sindicat també ha demanat dades sobre la quantitat de persones d’ensenyaments de règim especial que no tenen acreditat el requisit lingüístic actualment.
- Que s’atorgue el permís del 99% per a docents amb fills diagnosticats amb malalties greus (ara tenim un cas a Nules que ja ha eixit en premsa, però n’hi ha d’altres).  STEPV ha aprofitat per sol·licitar de nou la negociació del decret de permisos i llicències.
- Regulació i publicació de les instruccions per donar els permisos de maternitat, paternitat, acolliment i lactància, per unificar criteris entre les tres Direccions Territorials i evitar les restriccions d’interpretació que a sobint trobem.
- El sindicat també ha informat del problema sorgit amb Itaca 3 i el registre de les places de reserva d’alumnat amb necessitats de compensació educativa. Així mateix ha aprofitat per sol·licitar novament la constitució de les comissions d’escolarització, ja que s’està incomplint la normativa autonòmica i estatal.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR