Meses de negociació

Es negocia la creació de nous centres integrats d’FP per segregació d’instituts

La creació d’aquests centres (a Castelló, Sagunt, Dénia i Elx) es realitzarà per segregació dels ensenyaments de secundària i batxillerat respecte dels ensenyaments de formació professional

dimecres 27 abril 2022 13:53 h

Aquest matí s’ha negociat la creació de nous centres integrats d’FP (CIPFP) i l’absorció per part de la Conselleria d’Educació de l’Institut Marítim Pesquer d’Alacant, que actualment depén de la Conselleria d’Agricultura.

STEPV convocarà assemblees en els centres afectats per a informar d’aquests procediments i aclarir qualsevol dubte

El Sindicat ha fet una prèvia per a tornar a demanar que les meses sectorials es convoquen presencialment. No té cap sentit continuar convocant les reunions telemàticament quan en els centres educatius el professorat està impartint classes en aules amb alumnat sense mascareta i la Conselleria continua convocant les reunions telemàticament, sense cap justificació. STEPV ha estat l’únic sindicat que ha demanat recuperar la normalitat presencial, al contrari de la majoria de sindicats que prefereixen la “comoditat” de connectar-se telemàticament, per evitar desplaçaments.
Quant a la creació dels nous CIPFP, comportaran el trasllat d’etapes educatives senceres a nous centres, fet que també implicarà un procediment d’adscripció als nous centres per part del professorat.
En concret, els centres que es creen i els afectats són els següents:
Alacant
- IES Maria Ibars de Dénia, es desglossen els ensenyaments d’FP que es traslladen al nou CIPFP Gent de Mar.
- IES La Torreta d’Elx, es converteix en el CIPFP La Torreta i es desglossen els ensenyaments de secundària i batxillerat, que es traslladen al nou institut núm. 11.
València
- IES Jorge Juan i IES Eduardo Merello de Sagunt. Es transformen en dos CIPFP i es desglossen dels dos centres els ensenyaments de secundària i batxillerat, que es traslladen al nou institut número 5.
Castelló
- IES El Caminàs de Castelló de la Plana. Es crea el CIPFP de la Ceràmica de Castelló (en l’actual centre de Formació de Labora) i es desglossen els cicles de ceràmica que es traslladen al nou centre (tot i que la Conselleria ha afirmat que s’estan pensant si finalment traslladen els cicles al nou centre).

En principi, tots aquests centres iniciaran les seues activitats l’1 de setembre de 2022, tot i que l’IES Núm. 5 de Sagunt encara no estarà acabat, per la qual cosa només es traslladarà el proper curs Secundària, mentre que Batxillerat continuarà en els centres de secundària actuals. Això generarà una situació d’itinerància del professorat que tinga docència en les dues etapes.
El professorat afectat pel trasllat dels ensenyaments haurà de participar en un procediment específic durant el mes de juliol en el qual haurà de demanar plaça en el nou centre o bé decidir si queda com a suprimida i, en eixe cas, haurà de participar en les adjudicacions ordinàries de juliol i, posteriorment, en el concurs de trasllats.
D’altra banda, en el concurs de trasllats s’han adjudicat places en els centres que ara veuran suprimits els ensenyaments pels quals han sigut adjudicats. Aquest professorat, que ara no presta serveis en els centres afectats, també hauran de participar en els processos d’adscripció als nous centres acabats de crear. El sindicat ha plantejat a la Conselleria que vigilen que tot el professorat adjudicat en el concurs i ara suprimit siga avisat del procediment d’adscripció, que tindrà lloc en juliol.
La Conselleria ha garantit que tot el professorat es podrà recol·locar en els nous centres, ja que les places es mantindran. El problema pot ser en especialitats com anglés en la qual s’imparteix docència en secundària i batxillerat però també en cicles formatius, que ara se segreguen.
La Conselleria ha informat que durant el mes de maig es concretaran les unitats de cada centre i les plantilles necessàries per a dotar els centres nous, que seran adjudicats durant el mes de juliol en el procediment descrit anteriorment.
STEPV convocarà assemblees en els centres afectats per a informar d’aquests procediments i aclarir qualsevol dubte.

Etiquetat com a

mesa sectorial cipfp

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR