Meses de negociació

Es negocia el projecte de currículum dels ensenyaments elementals de música

Els efectes acadèmics dels nous currículums tindran vigència a l’inici del curs escolar 2023-2024

dijous 09 juny 2022 15:22 h

El projecte de currículum negociat hui és la culminació de la tasca portada a terme pel grup de treball conformat a eixe efecte, tenint en compte les aportacions rebudes arran del procediment de consulta pública, i tal i com preveu la LOMLOE “les administracions educatives revisaran periòdicament els currículums per a adequar-los als avanços del coneixement…”

STEPV ha reivindicat la necessitat de regular la figura de professor acompanyant

La recent aprovació del Decret 2/2022, de 14 de gener, del Consell (de regulació de les escoles d’ensenyament artístic no formal de música i d’arts escèniques) és un dels altres motius exposats per Conselleria a l’hora de justificar la necessitat i oportunitat de delimitar un model d’educació musical formal clarament diferenciat del no formal. Amb la publicació del nou Decret de Currículum quedarà derogat el anterior Decret 159/2007 i serà d’aplicació a tots els conservatoris i centres autoritzats del País Valencià.

Entre els canvis, modificacions metodològiques i millores que es proposen figuren aspectes nous com la introducció de conceptes relacionats amb la salut física i emocional dels músics, la pràctica grupal, l’hàbit d’escoltar música i assistir a concerts, el coneixement del mitjans digitals aplicats a la música o la introducció del baix elèctric i la guitarra elèctrica, instruments de corda polsada o el cant com a noves especialitats.

Les esmenes traslladades pel sindicat s’han centrat principalment en deslligar algunes qüestions que afectaven a la regulació i organització del professorat, concretament del professorat instrumentista acompanyant, que apareixien al projecte de currículum i que s’haurien de tractar a banda. En eixe sentit STEPV ha reivindicat la necessitat de regular la figura de professor acompanyant i ha aprofitat per emplaçar a la DGFPiERE a una futura negociació no únicament pel que fa als ensenyaments elementals sinó també pels professionals, intentant conjugar eixa autonomia de centre de la que es parla al currículum amb una regulació mínima general.

La DGFPiERE ha acceptat la proposta de traslladar aquest intent de regulació mínima d’aquesta figura a un altre document diferent del currículum, tot i no existir regulació estatal, i previsiblement s’introduirà una part específica a les instruccions d’inici de curs previstes que han de ser negociades en mesa sectorial properament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR