Meses de negociació

Es modifica la convocatòria de les oposicions d’inspecció

S’han detectat errades i s’obre de nou un termini d’inscripció. STEPV ha aprofitat la Mesa per a demanar modificar altres aspectes de la convocatòria que s’han introduït enguany

dimarts 05 març 2024 10:31 h

STEPV ha aprofitat la Mesa Sectorial sobre la modificació de la convocatòria d’oposicions a inspecció, per a demanar que es modifiquen altres qüestions de la convocatòria que són millorables o que han generat suspicàcies entre els participants, com són:

- La necessitat d’homogeneïtzar amb la resta de territoris el requisit que marca l’experiència com a FC necessària per accedir al cos. En el seu moment, es va considerar que la LOE/LOMLOE i el RD 276/07 marcaven el mínim i que aquest podia augmentar-se a través de la concreció que fa el decret autonòmic d’inspecció. Així, ens trobem que som l’únic territori de l’estat on es delimiten com a mínim 10 anys de FC, en la resta en demanen 8. Hem tornat a demanar l’actualització de la normativa autonòmica perquè vaja en consonància amb la resta de l’estat.

- En aquesta convocatòria s’ha concretat que és allò que s’ha de considerar com experiència docent i trobem que hi ha llocs de treball que tot i estar catalogats per a docents s’allunyen molt de la docència, com els de l’administració del Consell. Per al Sindicat validar aquests serveis com a experiència docent va en contra de l’esperit de redacció del requisit, que ja distingeix entre anys en el cos i anys d’experiència docent.

- La designació del secretari o secretaria del tribunal. Habitualment s’ha utilitzat el criteri de menor antiguitat en el cos o de menor edat, però en aquesta convocatòria passa a ser una qüestió totalment discrecional per part de la presidència del tribunal. El Sindicat ha demanat la modificació de la designació i que torne a ser com en convocatòries anteriors.

Torn obert de paraules:

- Concurs de Trasllats del cos de Mestres: Està prevista la publicació avui de la baremació definitiva del concurs de trasllats del cos de mestres 2023/24. Continuarem informant.

- Repetició del Concurs de Trasllats de Secundària i altres cossos: Està avançada la depuració de les vacants i possiblement aquesta setmana es publicarà ja el llistat definitiu de vacants.

- Persones que van renunciar al CGT 2022/2023 des d’altres territoris i ara volen la plaça que els han adjudicat en la provisional: S’hauria d’haver obert termini en cada una d’aquestes comunitats, qüestió que el Ministeri no ha contemplat perquè la convocatòria que s’ha recorregut ha estat únicament la del País Valencià. Estan analitzant els casos per veure si es pot donar solució d’alguna manera perquè en principi no els adjudicaran ara en el llistat definitiu.

- Oposicions del cos de Mestres 2024: Pots presentar-te a una especialitat diferent ara en la nova obertura de sol·licituds de participació.

- Tancament de l’expedient del Concurs de Mèrits i publicació al BOE: No poden tancar l’expedient perquè encara estan resolent recursos d’alçada. En principi esperen enviar-lo al Ministeri abans de l’estiu.

5 de març de 2024

Etiquetat com a

oposició inspecció

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR