Meses de negociació

STEPV planteja millores a la resolució que regula les visites d’inspecció

També s’ha negociat les instruccions sobre el desglossament de les EOI

dijous 23 maig 2019 17:03 h

La inspecció educativa ja té nova regulació de les seues actuacions, funcionament i organització mitjançant el Decret 80/2017 i l’Ordre 17/2019. Avui s’ha negociat en Mesa Sectorial la resolució que regularà la visita d’inspecció.

STEPV ha fet arribar una sèrie de millores a la norma per tal d’impulsar la proximitat de la inspecció als centres, serveis i programes impulsant les tasques d’assessorament i acompanyament en tots els processos educatius.
Per tal de poder-ho aconseguir hem reiterat la necessitat d’ampliació de la plantilla del Cos d’Inspecció, petició a la qual hem rebut resposta per part del Director General de Centres que està per replantejar unes noves plantilles d’acord al nou model d’inspecció pel que aposta la Conselleria d’Educació.
Exemples de propostes concretes que el Sindicat ha fet arribar a l’Administració són la millora de la gestió informàtica de les dades als centres per tal d’unificar en un únic programa on fer les consultes de les mateixes ajudant a la inspecció a poder fer-se la radiografia general del centre reduint així tasques burocràtiques als equips directius, la creació d’un repositori de bones pràctiques de la inspecció per poder compartir procediments i ferramentes d’avaluació que funcionen i la millora dels canals de comunicació entre el professorat i la inspecció educativa per a fer-la més propera.
També s’ha negociat la resolució que regula el desglossament de determinades EOI i el procediment d’adscripció del professorat d’aquests centres. La Conselleria ha incorporat a la normativa totes les propostes plantejades per STEPV, amb la qual cosa tot el professorat afectat podrà participar dels processos d’adscripció a les EOI afectades pel desglossament.
En el torn obert el Sindicat ha exigit la cobertura immediata de les substitucions en els SPES, alguns aclariments sobre les oposicions i ha tornat a plantejar que el decret negociat l’última mesa sectorial sobre les hores lectives del professorat contemple la reducció horària d’infantil i primària a 23 hores lectives, que no estava inclosa en la proposta inicial.
La Conselleria ha informat, a més, que està a punt de publicar-se en el BOE el nomenament del funcionariat de carrera de les oposicions de 2017, que encara estava pendent.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR