Nou concert educatiu

El director general de Centres Educatius anuncia un nou acord educatiu en concertada.

dilluns 21 novembre 2011 11:01 h

Rafael Carbonell, director general de Centres Educatius va comunicar, el dijous 17, en una reunió amb els sindicats del sector d’ensenyament concertat, la voluntat ferma de treballar sobre un NOU ACORD, que ja fa algun temps que elaboren. En aquest sentit, no argumentà raons per les quals necessitem un nou acord i sols els limità a explicar que l’acord de la reforma educativa de concertada del 96 fa molts anys que està vigent i que el “títol” no es correspon amb la realitat actual.

El nou acord no donarà garanties de millorar el que no s’ha pogut tancar en les addendes al del 96

Continuà dient que passaran un esborrany a totes les organitzacions, tant patronals com sindicals, abans d’acabar el mes de desembre i mentre l’analitzem i fem les respectives esmenes, es prorrogarà l’anterior acord del 96.
Des d’STEPV considerem que el nou acord no donarà garanties de millorar el que no s’ha pogut tancar en les addendes que milloren l’anterior acord del 96. Caldrà esperar a tindre el nou esborrany d’acord que propose la conselleria i valorar si ens convé o no.


Les pagues d’antiguitat
D’altra banda, se li van plantejar altres qüestions, com ara què passarà amb les pagues d’antiguitat o paga de 25 anys?
Contestà dient que la intenció és retirar la via penal en les pagues. Sabeu que des del 2008 la solució perquè el docent cobre amb normalitat aquest dret és anant a juí, d’aquesta manera en tenen garantit el cobrament. STEPV li respongué que tal com està ara, l’Administració ix guanyant, ja que s’estalvia una mitjana de 2.500 € per docent en el CRV (complement retributiu valencià), a més de totes les pagues de la gent que oblida reclamar via judicial.
Nosaltres trobem que si no continuem per via judicial, possiblement la conselleria tindrà l’excusa perfecta de no abonar el concepte de CRV.

Endarreriments
Respecte als endarreriments del 2008, STEPV li va manifestar que queda una part per pagar en algunes categories, a més d’aquells docents que van generar els endarreriments al centre on treballaven però que, a hores d’ara, no estan al mateix centre i no han vist ni un clau.
Contestà dient que quan es podrà es pagarà…

El mòdul d’altres despeses
Pel que fa al mòdul d’altres despeses. Argumentà que els díhuit centres d’educació especial des del dimarts d’aquesta setmana han cobrat el tercer trimestre i han donat preferència a aquests centres, mentre que cooperatives, tretze en total que tenen un conveni ex professo amb la conselleria poden quedar-se sense cobrar les tres partides d’aquest mòdul, i altres cooperatives on sols cobren la partida d’altres despeses també es quedarien sense cobrar-la. Recordem que en aquestes cooperatives els docents contractats tenen pagament delegat –la seua nòmina ix de Conselleria.
Però a la pregunta d’STEPV sobre la gent del PAS de la resta de centres concertats, contestà dient que se resoldran quan es podrà, segons paraules textuals: “Es treballarà per intentar normalitzar la situació els propers mesos.”
Una vegada més l’Administració no es compromet a més i deixa a la seua sort el personal d’administració i serveis dels centres concertats.
Ara més que mai, des d’STEPV, ens reafirmen en la mobilització que realitzarem el dia 29 de novembre davant de la Conselleria d’Hisenda, amb l’ajuda d’aquelles organitzacions sindicals que desitgen sumar-se a l’acte, a més de les assemblees prèvies que farem la setmana que ve per exigir l’abonament d’aquest mòdul tant per a les cooperatives com a la resta de centres concertats on treballa el personal del PAS.

València, 18 de novembre de 2011.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR