Meses de negociació

El Secretari Autonòmic d’Educació es burla del professorat

STEPV ha abandonat la Mesa Sectorial i es planteja denunciar-lo per atemptar contra la llibertat sindical i la defensa dels drets dels treballadors i treballadores recollit en la LOLS (Llei Orgànica de Llibertat Sindical)

dijous 25 abril 2024 14:28 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar el Reglament de funcionament de les meses de negociació. Com ja va anunciar STEPV el passat 23 d’abril, el Sindicat ha sol·licitat la retirada d’aquest punt i la negociació dels temes que afecten les condicions laborals del professorat, la mal anomenada llei de “llibertat educativa” i la fi de les retallades en la construcció de centres públics i en les EOI, entre d’altres, atenent també a la convocatòria de vaga anunciada ahir per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, de la qual forma part STEPV, per al pròxim 23 de maig.

La Conselleria, representada pel Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, ha interromput la intervenció del representant de STEPV, mentre estava justificant els motius per retirar el punt de l’ordre del dia i plantejar una negociació sobre els temes que afecten la convocatòria de vaga, i no li ha deixat continuar parlant perquè no s’estava centrant en el punt de l’ordre del dia, és a dir, en el reglament de funcionament de les meses de negociació.
STEPV ha protestat per la interrupció i la retirada de la paraula al Sindicat i ha demanat que constara en acta. Curiosament la resta de sindicats han pogut expressar el que han considerat, tinguera o no a veure amb el punt de l’ordre del dia. STEPV ha tornat a protestar perquè a l’únic sindicat que se li ha retirat la paraula ha sigut a STEPV.

En el torn de resposta del Secretari Autonòmic a les intervencions dels sindicats ha agraït als sindicats que han fet aportacions i ha assenyalat que informaria als tècnics que han preparat el reglament dels sindicats que no han fet al·legacions i no s’ha pronunciat sobre la petició de STEPV de tractar els temes reivindicats en la vaga del 23 de maig.

En el segon torn de paraula, STEPV ha esgrimit el document amb les al·legacions al reglament que havia preparat però que no ha pogut exposar per la retirada de paraula al sindicat, fet que atempta contra els drets sindicals recollits en la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, que també reconeix el dret a la defensa dels interessos de les treballadores i treballadors que representa el sindicat majoritari de l’ensenyament.
A continuació STEPV ha fet una pregunta directa al Secretari Autonòmic: “Està disposat a negociar o no els temes plantejats en la vaga convocada per al pròxim 23 de maig?”, a la qual cosa ha contestat: “i quins temes són?”.

Aquesta resposta és una clara burla al Sindicat i al professorat convocat a la vaga, fet que ha acabat amb la paciència de STEPV, que immediatament ha abandonat la Mesa Sectorial.

STEPV denuncia la manca d’interés de la Conselleria d’Educació en mantindre un diàleg amb el sindicat majoritari de l’ensenyament, davant la convocatoria de vaga per al pròxim 23 de maig, juntament amb CCOO i UGT i la resta d’organitzacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic que representen les organitzacions majoritàries de la comunitat educativa.

El Sindicat insta al Conseller d’Educació a convocar de forma immediata una mesa de negociació per a tractar les reivindicacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic i obrir un procés de negociació i un compromís per atendre-les.

Adjuntem la intervenció de STEPV en la Mesa Sectorial que no ha pogut acabar d’exposar.

Etiquetat com a

vaga mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR