Retallades

El reconeixement dels sexennis no seran complets

STEPV exigeix la modificació del decret de sexennis per permetre el reconeixement de tots els anys i no només de sis, com pretén Conselleria

dimecres 04 desembre 2013 14:11 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial per a tractar el Pla Èxit II. En el torn obert de paraules, la Conselleria ha informat sobre el reconeixement del sexennis (el complement de formació del professorat). Cal recordar que el Decret Vela retallava a la meitat el cobrament dels sexennis entre l’1 de març de 2012 i el 31 de desembre de 2013. Amb l’acord de 23 d’octubre, signat per tots els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública -excepte STEPV-Intersindical Valenciana- i la Conselleria d’Hisenda, es prorroga aquesta retallada fins l’1 de juliol de 2014.

Aquesta situació és conseqüència tant del decret Vela com de l’acord de 23 d’octubre que el prorroga

La Conselleria ha informat en la Mesa Sectorial que el professorat haurà de sol·licitar el reconeixement dels sexennis a partir de l'1 de juliol i que el pagament serà a partir del mes d'agost. Per tant, la pròrroga de la retallada de l'acord de 23 d'octubre, s'ajorna un mes més, és a dir, de juliol passa a agost.
A més, la Conselleria també ha informat que només es reconeixeran 6 anys de formació i no els altres de més que es puguen haver generat durant el temps d'aplicació del Decret Vela. És a dir, si una persona va complir un sexenni, per exemple, l'1 de març de 2012, només es reconeixerà eixe període, la resta del temps fins l'1 de juliol de 2014 (és a dir, 2 anys i 3 mesos) no es reconeixeran, com si no hagueren existit.
L'argument de la Conselleria d'Educació és que el Decret 157/1993 que regula els sexennis és taxativa en quant als perfeccionaments dels sexennis que els restringeix a sis anys.
STEPV ha sol·licitat per escrit la modificació immediata de l'esmentat decret per tal de poder fer efectiu eixe reconeixement i que no es puga perdre el temps que ara no es vol reconéixer (enllacem ací l'escrit).
Aquesta situació és conseqüència tant del decret Vela com de l'acord de 23 d'octubre que el prorroga i és una agressió més al professorat. Per això, STEPV continuarà treballant per la recuperació de tot el que la Conselleria d'Educació i el Govern Valencià han retallat, incloent la recuperació del 100% del salari de forma immediata i el retorn de tot el que ens han robat durant l'aplicació del Decret Vela.
En eixe sentit, STEPV ha demanat en la Mesa Sectorial la retirada del Pla Èxit II, que pretén implantar classes de repàs fora de l'horari lectiu, i recuperar les plantilles que han retallat des de 2010 (secundària, FP i Primària), la retirada de tota la normativa d'augment de ràtios i d'augment d'hores lectives.
També ha demanat la dimissió del president Fabra i de la Consellera d'Educació, María José Català, i ha recomanat als Directors Generals que facen el mateix si no volen ser corresponsables de la situació d'emergència nacional i social a la qual ens ha dut el Partit Popular, pel tancament de RTVV i pels greus perjudicis que està provocant sobre la població valenciana les seues polítiques de retallades dels serveis públics.

Etiquetat com a

sexennis mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR