Professorat interí

El professorat interí es manifesta contra la precarietat a Alacant

El 21 de gener dues centes persones es van concentrar davant de la seu del Consell per a protestar per la dramàtica situació que pateix el personal docent interí.

COncentració de personal interí el 21 de gener a la Casa de les Bruixes d'Alacant.

dimecres 22 gener 2014 08:33 h

Les persones concentrades a l’avinguda del Doctor Gadea d’Alacant volgueren mostrar la situació que pateix el personal docent interí que ha perdut el seu lloc en la borsa de treball i, ara per ara, encara no ha treballat, ha esgotat, o està a punt d’esgotar, la prestació social per desocupació i ha perdut tota esperança de tornar a treballar. Com quasi sis milions d’espanyols, es troben arran de l’abisme de l’exclusió social i de la misèria. Hi van arribar missatges de persones disculpant-se per no poder vindre a la concentració ja que llurs circumstàncies econòmiques precàries no els permeteren viatjar a Alacant.

No es pot prescindir dels alumnes ni de les famílies, però tampoc no es pot prescindir de mestres i professors

Hi van acudir companys en actiu (fins i tot els que encara no hem sigut rebaremats), mestres i professors jubilats, representants de l’STEPV i de les coalicions polítiques Compromís i Esquerra Unida del País Valencià.

Es va Llegir un manifest on s’exigia que l’Administració deixe de ser una fàbrica d’aturats i que complisca amb les seues responsabilitats, i no llance culpes a altres col·lectius (directors de centres educatius, docents interins i funcionaris de carrera) perquè no es cobreixen adequadament les baixes per malaltia del personal docent. A més, s’hi va demanar que les forces sindicals lluiten en les meses tècniques per tal que es cobreixen immediatament eixes baixes i les jubilacions, així com per l’estabilitat laboral dels interins i contra la destrucció de llocs de treball amb argúcies com ara l’augment de ràtios a les aules, l’increment de la càrrega horaria dels docents, l’eliminació de col·legis (com ara a Torrevieja o Alaquàs) o la supressió de línies d’ensenyament en valencià.

Totes aquestes mesures de l’Administració en forma de retallades, el nou Acord de Professorat Interí, la LOMQE i altres castigs i maltractaments al personal docent, hauran de ser revertides quan canvie el signe polític tant del Consell, com del Govern central.

No es pot prescindir dels alumnes ni de les famílies, però tampoc no es pot prescindir de mestres i professors. Sense ells, sense elles, sense nosaltres… tampoc no hi ha escoles.

Etiquetat com a

cpi alacant

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR