El moment de ser solidaris

Pagament del mòdul d’altres despeses.

dijous 26 gener 2012 10:38 h

Educació no compleix els terminis en els pagaments del capítol d’altres despeses

Benvolguda companya, benvolgut company:

El sector educatiu valencià està patint una situació econòmica que porta al límit la seua capacitat de supervivència, d’una banda per l’aplicació del Decret Llei 1/2012 que afecta el personal contractat pels centres concertats, i d’altra banda, pel no compliment dels terminis en els pagaments del capítol d’altres despeses.
Tot i que ja s’ha començat a abonar una part del deute, en concret el tercer trimestre de 2011, encara queda una part important per abonar i, per tant, la problemàtica no està solucionada.
La postura d’STEPV-Iv pel que fa a aquesta situació ha sigut sempre molt clara: aquest decret atempta contra els nostres drets com a treballadors del sistema educatiu concertat i denunciem, també, la falta de compromís en el pagament del mòdul d’altres despeses, que afecta directament l’abonament de les nòmines del PAS.
Com bé sabeu, els companys de l’ensenyament públic estan sofrint el mateix problema. El deute acumulat de l’Administració quant a la partida de despeses de funcionament ha arribat a ser de dos quadrimestres. Considerem, per tant, que aquest és un problema que afecta indistintament la xarxa pública i la privada concertada.
El sindicat vos vol fer saber que estem exigint el pagament d’aquests mòduls econòmics a totes dues xarxes educatives, sobre la base dels valors solidaris que caracteritzen els treballadors de l’ensenyament. Seria discriminatori i un greuge comparatiu que qualsevol dels dos sistemes educatius es trobara en desavantatge respecte a l’altre per no haver rebut aquests pagaments.
Finalment, vos volem recordar que nosaltres actuem per múltiples vies: negociacions, denúncies, reunions, assemblees, concentracions i manifestacions. De fet, som l’únic sindicat en el sector concertat que ha mobilitzat la seua afiliació per exigir a la Conselleria d’Hisenda el pagament del capítol d’altres despeses i el pagament delegat per al PAS en la concentració celebrada el darrer 29 de novembre de 2011 a València i que fou tot un èxit de participació. FSIE, el sindicat majoritari en l’àmbit educatiu concertat, no acceptà la proposta de participació conjunta en aquesta acció. També, volem remarcar la nostra implicació en l’organització de la gran manifestació contra les retallades de 21 de gener a Alacant i València, on assistiren més de 120.000 persones en total i s’hi sumaren CCOO i FETE-UGT, amb l’objectiu d’aconseguir la retirada del Decret Llei 1/2012. Vos animem a participar en les pròximes actuacions, tot posant-vos en contacte amb el vostre permanent sindical.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR