Meses de negociació

Conselleria pretén acallar la veu crítica de les direccions

STEPV demana la retirada de la norma que pretén regular la Mesa de Directors i Directores

dimecres 25 setembre 2013 13:33 h

Avui ha tingut lloc una Mesa Tècnica per a tractar un esborrany d’ordre per a crear la Mesa de Directors i Directores dels centres educatius, per a “establecer un cauce de participación del colectivo de la función directiva” en la lluita contra el fracàs escolar.

No s’hi fa referència ni a la permanent ni a les associacions de directors i directores de primària i secundària

La constitució d'aquesta mesa estarà formada, segons l'esborrany, per 15 directors i/o directores de centres educatius d'ensenyaments obligatoris seleccionats a partir d'uns criteris fets a mesura de l'interés de l'administració, com els qui millors resultats obtinguen en les proves diagnòstiques o que tinguen un contracte-programa i programes experimentals, entre d'altres.
Aquests criteris deixen fora molts centres que lluiten de forma magnífica i exemplar contra el fracàs escolar però que no formaran mai part d'aquest organisme perquè no podran complir els requisits exigits.
D'altra banda, no s'hi fa referència ni a la permanent de directors i directores (òrgan creat per la pròpia Conselleria fa anys) ni a les associacions de directors i directores de primària i de secundària existents, que han sigut molt crítiques amb les polítiques educatives de la Conselleria d'Educació i del govern valencià.
Per tant, aquesta Mesa de Directors i Directores s'ha d'enquadrar en l'estratègia de la Conselleria d'eliminar tota veu crítica amb l'administració. Ja ho van intentar amb la modificació de la composició del Consell Escolar Valencià per imposar una majoria de representants de l'administració (i el temps ens dóna la raó quant denunciem la inoperància actual d'aquest òrgan); també en els processos de selecció de la inspecció educativa o en la selecció de professorat per comissió de serveis en els contractes-programa (amb la qual cosa es desestabilitzen les plantilles i es docilitza el professorat). Ara toca controlar els equips directius amb una Mesa feta a mesura de l'administració i intentar apagar les veus crítiques de les associacions de directors i directores de primària i secundària.
STEPV ha demanat que es modifiquen els criteris per a formar-ne part i s'incloguen representants de les associacions de directors i directores existents. Com que l'administració s'ha tancat en banda, el Sindicat ha demanat la retirada d'aquesta proposta.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR