Retallades

La Conselleria abonarà les retribucions pendents dels equips directius mal classificats entre 2013 i 2016

Finalment, la Conselleria atén la reivindicació de STEPV, ja que és fruit d’una sentència guanyada pel Sindicat

divendres 01 abril 2022 10:35 h

En 2013, la Conselleria d’Educació va catalogar a la baixa la classificació dels centres educatius per a rebaixar les retribucions dels equips directius. Aquesta retallada va afectar diversos centres educatius, especialment d’FP i de FPA.

STEPV va ser l’únic sindicat que va interposar un recurs contra aquella reclassificació a la baixa dels centres que comportava la retallada retributiva dels equips directius i, en 2015 la justícia va donar la raó al Sindicat. Amb l’entrada del govern del Botànic, es va recuperar la classificació corresponent, que és fruit d’un acord sindical de 2008, però quedaven pendents la recuperació en els cursos 2012/13, 2013/14, 2014/15 i 2015/16, una reivindicació del Sindicat des que es va recuperar la classificació correcta.
Dimarts 5 d’abril es negociaran les noves resolucions que reclassifiquen els centres en aquells cursos, adequant-los a l’acord de 2008. Per tant, els equips directius que durant aquells cursos van veure retallada les seues retribucions per la rebaixa en la classificació dels centres podran recuperar el que l’administració els deu.
El Sindicat plantejarà en la Mesa Sectorial el procediment pel qual s’han de reclamar eixes quantitats, ja que les resolucions no ho especifiquen. També en cas que les persones afectades ja s’hagen jubilat. STEPV informarà els equips directius afectats dels procediments a iniciar, una vegada la Conselleria done resposta.
Així i tot, STEPV insta als equips directius a revisar els annexos de les noves classificacions dels centres per comprovar que són correctes i s’ajusten a l’acord sindical de 2008, que podeu consultar al final.
STEPV celebra que l’administració haja atés finalment aquesta reivindicació i espera que s’agilitzen els tràmits per recuperar el més prompte possible les quantitats pendents.

Recordem que l’acord retributiu establia aquesta classificació de centres:

A) Classificació centres públics d’Ed. Infantil 1r. cicle, Ed. Infantil i Primària, centres específics
d’Ed. especial i F.P.A. de primària, per nombre d’unitats
.

A: > 27 unitats
B: de 17 a 26 unitats i centres educació especial
C: de 6 a 16 unitats
D:

< 6 unitats


B) Classificació de centres públics d’IES i Seccions i F.P. Específica per nombre d’unitats.

A: >24 unitats
B: de 12 a 24 unitats
C:

<12 unitats

C) Ensenyaments artístics, EOI i FPA per nombre d’alumnat

A: més de 1000 alumnes
B: de 500 a 999 alumnes
C: menys de 500 alumnes


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR