Inici de curs

Comunicat de STEs davant l’inici de curs 2016-2017

Entre el manteniment de les retallades educatives i la implantació definitiva de la LOMQE

dimarts 13 setembre 2016 14:05 h

Assistim al començament d’un nou curs escolar amb un sistema educatiu atrapat entre les retallades educatives i la implantació, ara ja definitiva, de la desacreditada LOMQE. El govern en funcions del Partit Popular menteix constantment quan pretén assolir pactes educatius mentre segueix impassible aplicant una política educativa elitista i retrògrada, que burla constantment la majoria de la comunitat escolar i universitària en benefici de les elits i els poders financers i religiosos amb la privatització i la segregació de l’alumnat econòmicament menys afavorit.

En aquest any acadèmic es completa l’aplicació de la LOMQE en els cursos 2n i 4t d’ESO i 2n de batxillerat i s’executaran totes les revàlides previstes en la llei. Les que ara s’implementaran, les relatives a 4t d’ESO i 2n de batxillerat, són les que determinaran la segregació sense retorn de l’alumnat que no aprove, que n’impedirà el progrés en estudis posteriors i n’agreujarà la inserció laboral. És la condemna de l’alumnat amb pocs recursos i més desfavorit a un futur precari.

La inversió educativa es manté a escala estatal en els nivells retallats des de 2010, és a dir, amb una reducció de més de 9.000 milions d’euros, que corren el risc de reduir-se més encara amb el programa d’estabilitat 2016-2019, l’actualització de la qual va aprovar el Consell de Ministres l’abril passat. La retallada pressupostària educativa estatal incideix en la capacitat financera de les comunitats autònomes, en què els dèficits en les infraestructures s’allarguen en el temps, les plantilles docents segueixen sent insuficients o les ràtios d’alumnat per aula excessives. Precisament en les adminsitraciones autonòmiques, en part per això, l’inici de curs manté els mateixos graus de caos que en anys anteriors, amb plantilles incompletes, adjudicacions a mig fer de professorat interí, problemes de liquiditat dels centres, etc.

STEs-intersindical vol en aquest curs reivindicar especialment el reconeixement definitiu dels drets laborals del professorat interí i la seua inserció en la funció pública docent de la manera que entenem més justa, a través d’un sistema d’accés diferenciat que en reconega l’experiència docent. El professorat interí, que fa anys i panys que exerceix la docència, suposa un valor imprescindible per a la millora de la qualitat de l’educació pública, per la qual cosa cal la consolidació dels seus llocs de treball. El contrari suposa un frau de llei la solució del qual no ha de perjudicar els qui el sofreixen.

Per a la recuperació i dignificació de l’educació pública no hi ha possibilitat de subterfugis. STES-i segueix exigint amb fermesa la retirada de la LOMQE, de les reformes universitàries i de totes de les retallades educatives. El nou govern que es constituïsca ha de saber que, si no és així, la mobilització estarà als centres i als carrers fins a aconseguir els objectius demanats.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR