Reforma educativa

STES-i s’oposa a l’aprovació del RD de revàlides de final de l’ESO i Batxillerat

dilluns 01 agost 2016 10:35 h

Després de les recents eleccions generals, el consell de ministres del govern en funcions de Mariano Rajoy, en sessió de 29 de juliol, ha aprovat el Reial Decret 310/2016 pel qual es regulen les revàlides de finals d’educació secundària obligatòria i de Batxillerat, en contra de les exigències de la comunitat educativa i fent cas omís de la proposició de llei aprovada al Congrés dels Diputats de paralitzar el calendari d’aplicació de la LOMQE.

La Confederació de STEs-Intersindical, juntament amb altres organitzacions representatives de la majoria de l’escola pública, va presentar un vot particular en el Consell Escolar de l’Estat exigint la retirada del projecte d’aquesta norma, amb la denúncia de l’abús polític de dictar normativa bàsica a esquena del Parlament i sense fonament d’urgència i d’interés general.

Aquest RD obliga a superar la revàlida de final del Batxillerat per a l’obtenció del corresponent títol, i afecta també a l’alumnat que, havent obtingut els títols de Tècnic o Tècnic Superior de Formació Professional i Tècnic dels Ensenyaments Professions de Música o de Dansa, vulga obtenir el títol de Batxillerat. A més, aquesta revàlida substitueix a les PAU, encara que la LOMQE autoritza a cada universitat a la realització de proves d’admissió específiques.

Tant en les proves de final d’ESO com en les de Batxillerat, es dóna una volta de rosca més en la centralització educativa, s’aparta les administracions autonòmiques de l’establiment de les bases, les característiques, el disseny i el contingut de les proves, que seran imposades per una comissió central dependent del MECD.

Les revàlides seran qualificades per tribunals compostos per professorat extern al centre educatiu, el que constitueix una deslegitimació de la feina docent en desconfiar del professorat que ha estat avaluant l’alumnat al llarg de la seua trajectòria educativa.

Tal com STEs-i ha denunciat des de l’aprovació de la LOMQE, són especialment aquestes dues revàlides les que comporten una clara funció segregadora de l’alumnat que no les supere, desviant a la FPB als que no superen la prova de final d’ESO, o a la FP en el cas de suspendre la de Batxillerat, induint a les famílies a acudir a acadèmies privades per poder presentar-se a posteriors convocatòries.

Les revàlides de final d’ESO i de Batxillerat són l’instrument de la LOMQE que fa efectiva la política neoliberal, retrògrada, elitista, antipedagògica i segregadora d’un govern en funcions mancat de legitimitat democràtica. La Confederació de STEs-Intersindical exigeix ​​als grups polítics de l’oposició a que facen front a les Corts a aquestes mesures perquè siguen revertides immediatament i insta les administracions autonòmiques a mantenir una posició ferma davant del MECD.

La derogació de la LOMQE, la retirada de les retallades educatives i la recuperació de la dignitat de l’escola pública són reivindicacions irrenunciables per STEs-i. No valen les mitges tintes: vam alertar a les i els nous representants polítics que no estem disposats a cap cessió que mantinga en el govern als que han destrossat el sistema públic d’ensenyament durant aquests últims anys. L’actual situació no es pot prorrogar ni un moment més, de manera que el Sindicat plantejarà la mobilització de la comunitat educativa al principi del curs entrant.

Etiquetat com a

revàlides lomqe

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR