Professorat interí

1.241 docents interins no tenen la capacitació en valencià

La Conselleria facilita les dades demanades per STEPV per a valorar l’impacte de la possible desactivació d’aquest col·lectiu el curs que ve

diumenge 21 maig 2017 18:27 h

En aplicació de l’ordre 90/2013 de catalogació de llocs de treball, el professorat interí (excepte el dels cossos d’EOI i Ensenyaments Artístics) que l’1 de setembre de 2017 no tinga la capacitació en valencià havia de ser exclòs de les borses de treball. La Conselleria d’Educació va anunciar que el personal afectat no seria exclòs, sinó que s’havia de desactivar fins que obtingueren l’esmentat títol i serien reactivats en les borses en el mateix lloc.

STEPV demana que la Conselleria pose tots els mitjans perquè aquest col·lectiu puga obtindre la capacitació abans de juliol

En aquell moment, concretament el 15 de març, STEPV va sol·licitar a la Conselleria les dades del personal afectat, per comarques, trams d’edat i cossos docents. Finalment, la Conselleria va facilitar ahir als sindicats les dades.
En la negociació de la normativa que regula les adjudicacions de juliol (que encara no s’ha publicat), STEPV va sol·licitar que aquest col·lectiu poguera optar a triar comarques castellanoparlants, en les mateixes condicions que ho fa el funcionariat de carrera que no té la capacitació i que només pot optar a places en aquestes comarques en el concurs de trasllats. També va demanar que la Conselleria pose tots els mitjans (pla de xoc de formació, proves extraordinàries, etc.) perquè aquest professorat tinga l’oportunitat d’obtindre la capacitació abans de les adjudicacions de juliol. I que tampoc està fent de cara al futur en no posar en marxa cursos amb el suficient nombre de places per atendre tota la demanda existent. A hores d’ara, el Sindicat té informació que persones que formen part de les borses de treball que han volgut inscriure’s als cursos de formació no ho han pogut fer per manca de places suficients.En eixe sentit, STEPV ha convocat una concentració a Alacant el pròxim 23 de maig amb aquesta reivindicació, entre d’altres.
Quant a les dades facilitades per l’administració, STEPV ha elaborat el quadre resum que adjuntem. En total hi ha 1.241 docents interins amb vacant actualment que no disposen de la capacitació, tot i que recentment s’han realitzat proves per obtindre-les i possiblement aquesta xifra es reduirà. Així i tot, aquesta xifra representa aproximadament el 10% del professorat interí adjudicat aquest curs, una dada que hauria de merèixer una reflexió per part de la Conselleria d’Educació de cara a les pròximes adjudicacions.

Consulta ací les dades Interins_sense_capacitació.pdf


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR