Professorat interí

El professorat interí sense capacitació en valencià no serà exclòs de les borses de treball

El Sindicat insta a Conselleria a elaborar un pla de xoc de formació per facilitar l’accés als cursos de capacitació al professorat que no té la capacitació

dimecres 15 març 2017 21:21 h

La Conselleria d’Educació va anunciar ahir en la Junta de Portaveus que el professorat interí que no tinga la capacitació en valencià l’1 de setembre de 2017 no serà exclòs de les borses de treball, sinó que serà desactivat fins que obtinga el títol. Segons l’ordre 90/2013 de catalogació dels llocs de treball en valencià en el cos de Mestres, secundària i formació professional, l’1 de setembre de 2017 el professorat interí que no posseïsca el certificat de capacitació en valencià serà exclòs de les borses de treball. És una normativa de l’anterior govern que el nou govern modificarà per evitar aquesta exclusió.

STEPV comparteix que ningú siga exclòs de les borses de treball per no tindre algun dels requisits per a mantindre’s

STEPV comparteix que ningú siga exclòs de les borses de treball per no tindre algun dels requisits per a mantindre’s i ha proposat a la Conselleria que incremente i facilite l’accés a la formació en valencià del professorat que encara no té la capacitació, especialment en les comarques on es detecte més volum de professorat en aquesta situació. Per això va demanar dades del nombre de docents interins sense la capacitació i en quines comarques està treballant per a elaborar un pla de xoc de formació perquè aquest professorat puga obtindre la capacitació el més aviat possible.
D’aquesta manera s’aconseguirà conciliar el dret del treball del professorat interí i el dret de l’alumnat a rebre l’ensenyament en valencià. La formació ha d’estar garantida per l’administració als seus treballadors i treballadores si vol aconseguir l’èxit en l’aplicació de les seues pròpies normatives.
La Conselleria s’ha compromés a elaborar aquest pla de xoc de formació proposat per STEPV i modificarà l’ordre 90/2013. A més, desactivarà el professorat interí sense capacitació el curs que ve. Aquesta opció es negociarà aquest mes quan s’aborde la normativa d’adjudicacions de juliol, tal i com va proposar l’administració en el calendari de negociació facilitat ahir en la Junta de Portaveus.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR