Meses de negociació

STEPV reclama la negociació de les plantilles en la Junta de Portaveus

També s’ha reunit la Mesa Sectorial per a tractar les oposicions d’art i disseny i formació professional

dimarts 14 març 2017 15:47 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació de la Mesa Sectorial d’Educació del que queda de curs. La Conselleria ha traslladat les propostes de temes a negociar.

STEPV ha reclamat la negociació de millores en les condicions laborals del professorat, la consolidació del professorat interí

A diferència d’anteriors juntes de portaveus la Conselleria no ha inclòs la negociació de les noves plantilles. STEPV ha preguntat per aquest “oblit” a la Conselleria, que ha contestat que s’està treballant en el tema però no poden assegurar encara en quin moment del curs es podran negociar. El Sindicat ha insistit en la necessitat i importància de negociar les plantilles de professorat en les diferents etapes educatives el més prompte possible.
El Sindicat ha reclamat la negociació de millores en les condicions laborals del professorat, en el sistema educatiu, de la consolidació del professorat interí, la modificació de la composició del Consell Escolar Valencià, l’increment de de l’ensenyament en valencià i la negociació i compliment de la normativa de salut i seguretat laboral del professorat (adjuntem les propostes del Sindicat).
D’altra banda, STEPV ha demanat les dades del professorat interí que no té encara la capacitació en valencià i ha demanat un pla de xoc de formació en valencià perquè obtinguen la capacitació el més prompte possible i evitar ser exclosos de les borses per l’aplicació de l’ordre 90/2013. La Conselleria ha informat que estan plantejant-se la possibilitat de desactivar-los de les borses de treball fins que obtinguen la capacitació i s’ha compromés a posar en marxa aquest pla de xoc de formació en valencià perquè obtinguen la capacitació.
Finalment, el Sindicat ha tornat a insistir en què no s’aplique ja la proposta de mantindre durant dos cursos el professorat adjudicat en juliol passat en el mateix centre, pels greuges comparatius que comporta.
Quant a la Mesa Sectorial sobre l’esborrany de la convocatòria d’oposicions d’art i disseny i de formació professional previstes per a aquest curs, el director general de personal ha informat que ha rebut un escrit de professorat interí de les escoles d’art i disseny que sol·liciten l’ajornament de les oposicions, però que la Conselleria ja ha pres la decisió de convocar-les i no atén la petició d’aquest col·lectiu.
Així mateix, STEPV ha tornat a condicionar la convocatòria dels processos selectius per un procés de consolidació per barem de mèrits i, per tant, ha rebutjat la convocatòria d’oposicions mentre es mantinga el model de concurs oposició actual, ja que el considera obsolet, subjectiu i un filtre en l’accés a la funció pública docent que pot comportar la pèrdua de llocs de treball de professorat interí.
El Sindicat, tanmateix, ha fet arribar a l’administració les esmenes i suggeriments per tal de millorar les convocatòries corresponents en allò que el RD 276/2007 permet.
Finalment, el Sindicat ha exigit en el torn obert de paraules, la publicació immediata de les llistes del procediment a càtedres de 2009, que encara estan pendents. També ha demamat la publicació de la nova ordre de classificació dels centres que afecta les retribucions dels equips directius i que es va negociar en el mes de desembre passat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR