Meses de negociació

STEPV proposa la paralització de l’oferta pública d’ocupació per a 2016

El Sindicat reclama recuperar plantilles, definir el model dels diferents ensenyaments i dotar el professorat provisional de destins definitius

dimarts 02 febrer 2016 16:52 h

La Mesa Sectorial d’avui ha tractar l’oferta pública d’ocupació, les normatives sobre seleccions de direccions i les adjudicacions contínues.

La Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes dels sindicats i a donar una resposta el més prompte possible

Quant a l’oferta, STEPV ha plantejat la paralització de les oposicions en 2016 fins que no s’aborde primer la recuperació de les plantilles retallades i la dotació de detins definitius per al professorat provisional o en expectativa de destí. També ha plantejat que cal partlar prèviament de quin model d’ensenyament volem en les diferents etapes educatives, especialment dels ensenyaments artístics, però també d’EOI, SPES, Formació de Persones Adultes, etc., i després parlar de la dotació de personal.
També ha insistit en la necessitat de plans d’estabilitat per al professorat interí i d’un debat sobre el model d’accés a la funció pública.
Per a STEPV, si no es tracten prèviament aquestes qüestions abans de parlar d’una oferta pública d’ocupació, estarem construint la casa per la teulada i no pels fonaments. Sense conéixer i debatre el model d’educació infantil, arran de la implantació del programa de 2 anys en els CEIPs, o el futur dels ensenyaments artístics superiors, per posar només dos exemples, no té massa sentit parlar d’oferta per a enguany.
Aquesta qüestió s’agreuja en l’oferta d’ensenyaments artístics, tant en els conservatoris superiors de música i dansa, com en les escoles d’art i disseny. La proposta d’oferta que ha presentat la Conselleria pot condemnar a desenes de docents interins a l’atur si no obtenen plaça en les oposicions de 2016, ja que les places ofertades en alguns casos arriben a cobrir la totalitat de places ocupades actualment per docents interins.
D’altra banda, quant a la normativa de selecció de direccions, s’ha negociat la que afecta els centres integrats de formació professional, d’una banda, i la que afecta la resta d’etapes educatives, que tenen condicions diferents. STEPV ha mantingut la mateixa postura que en la negociació de la renovació de direccions, i és que ha de ser la comunitat educativa la que seleccione la direcció del centre i no unes comissions en què l’administració té un pes considerable qui ho decidisca.
Finalment s’ha tractat la nova normativa d’adjudicacions contínues, que s’adapta a l’acord de professorat interí després de la sentència guanyada per STEPV contra l’acord de 2010, i també s’adapta a l’addenda a l’acord signada en el mes de desembre per a cobrir els llocs de difícil provisió.
La Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes dels sindicats en totes les normatives tractades i a donar una resposta el més prompte possible.


Comentaris

Diego Aguilera Pineda

02 febrer 2016 / 20:05 h

Por fin alguien que ha visto el desastre de organización que hemos arrastrado durante tantos años donde antes de que personas que hace años no han obtenido aun destino y tenemos que ver como se siguen ofertando plazas sin saber donde tendrán cabida los aspirantes aprobados, alguien que ha visto que primero tenemos que ver que queremos y como lo queremos y después ya lo dotaremos del capital humano necesario


Artur Cortina Marti

02 febrer 2016 / 23:44 h

He llegir la vostra proposta d’ajornar les oposicions, igual esteu encertats i tot però, sé d’ opositors què porten més de quatre mesos preparant el què voleu posposar.
S’ha de dónar una resposta ràpida i més quan tots estem sabedors de l’esforç  que realitzen els aspirants.


Anna Micó Tormos

03 febrer 2016 / 08:46 h

Aleshores a STEPV, què defensem? Pensava que l’estabilitat de les plantilles, però de cop i volta resulta que una oferta pública de places mínimament decent, suposa un problema per a l’estabilitat del professorat? Acas centres educatius amb plantilles del 40% de professorat interí suposen estabilitat per al propi centre o pels propis interins?

Sóc interina, i per la meua posició en borsa, tinc garantida la feina pràcticament a l’inici de cada curs. Però cada curs a un centre diferent. Açò és donar-nos estabilitat als interins? No és més estable poder tindre una plaça de funcionariat a un centre en el que ja no t’has de moure més?
A banda, a una oposició no compta solament la prova, sinó els mèrits (concurs-oposició). Un aprovat d’un funcionari interí amb serveis prestats és superior a un 10 d’un opositor que no te serveis (pura matemàtica). No és açò suficient garantia per a que els interins traguem una plaça?

En aquest aspecte sóc totalment contrària a les raons que dóna STEPV per a no treure places a les oposicions.


Diego Aguilera Pineda

03 febrer 2016 / 20:18 h

I que passa amb els interins que no aproven?, que seran la majoria. Jo crec que quan parlem de l’estabilitat dels interins no té molt sentit parlar dels que aprovaran l’oposició, perquè després simplement deixaren de ser interins. Si no es garantix una estabilitat per als que estem en borssa, si no s’establixen prèviament les necessitats reals de places…,continuarem veient com s’oferixen unes poques places a l’any i persones que tenen destí pràcticament assegurat en la borsa de treball encara que aproven l’oposició (si no obtenen plaça) veuen com eixe destí pot veure’s en perill. Organitzem tot i després a opositar, i els que ja han començat a estudiar perquè més hauran fort per a l’any que ve


Alicia Marti Climent

13 febrer 2016 / 19:37 h

En la següent notícia trobareu què proposa STEPV, perquè considera que l’oferta pública d’ocupació de la conselleria suposa començar la casa per la teulada:
http://stepv.intersindical.org/noticies/article/que_proposa_stepv_sobre_loferta_publica_docupacio


Loles Terol Trenzano

16 febrer 2016 / 14:13 h

No és lògic deixar a profes, com els de EOI d’anglés sense destí definitiu i convocar oposicions. Estic d’acord amb l’STPV en demanar prudència.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR