Meses de negociació

STEPV aconsegueix que el claustre participe en la renovació de la direcció del centre

La valoració del claustre respecte a la renovació de la direcció també serà determinant en el procediment

dijous 29 octubre 2015 17:21 h

A més de la valoració positiva del Consell Escolar en la decisió per a renovar la direcció dels centres educatius, que proposava la Conselleria com a novetat en aquesta normativa, STEPV ha aconseguit que també es tinga en compte la decisió del Claustre.

Altres propostes acceptades fan referència a l’informe que la inspecció educativa ha d’elaborar per a la comissió d’avaluació

Aquesta proposta i d’altres han estat acceptades per la Conselleria en la Mesa Sectorial d’avui. Malgrat que el Sindicat s’oposa a aquesta normativa perquè la renovació de les direccions continua depenent d’una comissió externa al centre, en aplicació de la LOE i la LOMQE, el Sindicat ha millorat la redacció i ha obert la participació del claustre en la renovació de la direcció del centre.
Altres propostes acceptades fan referència a l’informe que la inspecció educativa ha d’elaborar per a la comissió d’avaluació del procediment de renovació de les direccions. En concret, s’ha acceptat que també es tinga en compte en l’informe l’aplicació de la normativa lingüística dels centres, el pla de convivència, la gestió de tasques relacionades amb la coeducació, plans d’acollida, repartiment de càrregues de treball entre el professorat i gestió de conflictes en l’àmbit laboral. També estudiaran augmentar el temrini de presentació del projecte perquè les direccions tinguen més temps per elaborar-lo. Igualment s’inclourà a l’Annex V la importància que la direcció tinga una relació fluïda amb l’alumnat i les famílies.
De moment s’ha negociat en Mesa la normativa de renovació d’aquelles direccions que ja han complert un mandat de quatre anys i que opten a renovar el càrrec. Falta tractar la normativa per a la selecció de noves direccions, que es negociarà més endavant i on STEPV insistirà en les mateixes aportacions per obrir als claustres i la comunitat educativa l’oportunitat de participar en l’elecció del càrrec de direcció.
D’altra banda, STEPV ha demanat en el torn obert de paraules la convocatòria de la Junta de Portaveus per a negociar el calendari de temes a tractar en les Meses Sectorials i, a més, ha demanat la convocatòria immediata de la mesa per a negociar la normativa de concurs de trasllats, la qual és urgent que es pose en marxa.

Enllacem ací el document definitiu amb les noves modificacions després de la Mesa Sectorial


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR