Meses de negociació

Recuperació unitats, aplicació sentència interins i minimització LOMQE

STEPV valora positivament el resultat de la Mesa Sectorial

dimecres 08 juliol 2015 23:33 h

La Mesa Sectorial realitzada dimecres 8 de juliol ha servit per a treballar en la recuperació d’unitats en diferents centres educatius d’infantil i primària, per a concretar l’aplicació de la sentència guanyada per STEPV que anul•la l’acord de professorat interí de 2013 i per a buscar fòrmules per intentar minimitzar l’aplicació de la LOMQE al País Valencià.

La Conselleria s’ha reafirmat en la recuperació del professorat interí reordenat en 2013

La Conselleria va informar que es recuperarien les unitats retallades per l’anterior govern en diversos col•legis d’infantil i primària com són el Cremona d’Alaquàs, el Cervantes de Bunyol, el Miquel Bordonau de Burjassot, el Martínez Valls d’Ontinyent, el Ramon i Cajal de Xirivella i l’Herrero de Castelló.
STEPV ha celebrat aquestes recuperacions d’unitats i ha proposat tota una sèrie de centres en què també cal recuperar unitats, fruit d’una enquesta realitzada als centres prèviament i de les al•legacions presentades en el seu moment davant l’arranjament provisional. La Conselleria s’ha compromés a estudiar aquestes al•legacions i propostes i s’ha mostrat predisposada a recuperar les unitats retallades per l’anterior govern. En la delegació de STEPV hi havia representants del Cremona d’Alaquàs i del Martínez Valls d’Ontinyent que han celebrat aquestes mesures de recuperació d’unitats de la Conselleria.
El segon punt de l’ordre del dia tractava de l’aplicació de la sentència de professorat interí. La Conselleria ha informat que ja han comunicat la retirada del recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, interposada per l’anterior govern, a la sentència guanyada per STEPV i s’ha reafirmat en la recuperació del professorat interí reordenat en 2013 després de les oposicions. També ha explicat que abans del 15 de juliol es publicarà una llista amb la nova ordenació de les borses, i posteriorment en publicarà una altra amb les incorporacions fruit de les oposicions de 2015. STEPV elaborarà una guia pròximament sobre com serà l’ordenació.
Finalment, quant a l’aplicació de la LOMQE, la Conselleria s’ha compromés a traslladar a la Conferència Sectorial d’Educació del Ministeri la petició de paralitzar el calendari d’aplicació de la LOMQE el curs que ve i de revisar la normativa ja publicada sobre l’aplicació de la llei al País Valencià. STEPV ha aplaudit aquestes mesures i col•laborarà amb la Conselleria per evitar l’aplicació de la LOMQE o, en tot cas, per minimitzar els seus efectes.
El Sindicat valora positivament la predisposició de la Conselleria d’Educació en revertir les mesures de retallades aplicades pel govern anterior del PP, l’aplicació de la sentència contra l’acord d’interins de 2013 i la recerca de fòrmules per impedir o minimitzar l’aplicació de la LOMQE al País Valencià.


Comentaris

Elena Ruiz Perez

09 juliol 2015 / 12:33 h

Per fi torna el seny a la Conselleria d’Educació. Enhorabona als afectats.


Jesus Yuste Iranzo

09 juliol 2015 / 18:56 h

Hola. Lamentablement per fer justicia és fara injusticia amb altres companys que aprovaren part de l´oposició i que aniran al atur. Sempr hi haura perjudicats i per tindre contents als que perjudicaren al 2013 fotem   a altres. Així ens va..
Enhorabona als afavorits i paciència als perjudicats.
Anim..


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR