Veritats i mentides sobre el pacte d’estabilitat del professorat interí

UGT ha fet pública una nota de premsa en la qual culpa a STEPV de bloquejar el pacte d’estabilitat, però no diu la veritat

Un moment de la vaga de professorat interí convocada per STEPV el passat mes d'abril

dijous 14 juny 2018 13:52 h

El 15 de febrer de 2018 la Conselleria va convocar una Mesa Sectorial per a negociar una proposta de pacte d’estabilitat del professorat interí davant la convocatòria d’oposicions massives.

UGT és corresponsable del possible ingrés a les files de l’atur del professorat interí si no supera les oposicions

Si aquesta negociació es va produir és gràcies a la campanya de STEPV de dur a terme aquesta negociació i a la proposta que li va fer arribar el Sindicat a la Conselleria d’Educació. En aquesta proposta, STEPV plantejava, bàsicament, dos aspectes a tindre en compte en el pacte d’estabilitat. En primer lloc, calia crear un grup de treball per a determinar, especialitat per especialitat i atenent una sèrie de variables, quina era l’oferta de places que es podien convocar sense posar en risc la continuïtat en el treball del professorat interí. La Conselleria ha acceptat crear el grup de treball, però a condició de repartir les 10000 places que queden de la seua proposta de 13000 places en els pròxims anys.
En segon lloc, STEPV plantejava que les persones majors de 55 anys i 13 d’antiguitat tinguen garantit un lloc de treball fins a la jubilació. Sobre aquest punt, la Conselleria va proposar una reserva de places per a aquest col•lectiu per a quatre anys. Aquesta reserva aniria en detriment de la places que s’ofereixen al professorat funcionari de carrera en comissió de serveis, amb la qual cosa va crear un conflicte innecessari entre col•lectius. STEPV va presentar una contraproposta en la qual plantejàvem que s’adjudicaren les places amb normalitat, com sempre, i que si algun docent interí que complira els requisits es quedava sense plaça es podia adjudicar en setembre, ja que sempre hi ha places de totes les especialitats. D’aquesta manera s’evitava el conflicte entre col•lectius. La Conselleria tampoc no va acceptar aquesta proposta.
En les reunions mantingudes sobre aquest tema, es va evidenciar que cap sindicat compartia la reserva de places per al professorat interí, inclòs UGT, que ara acusa a STEPV de ser el culpable de no haver-hi pacte, un pacte pel qual UGT no ha mogut un dit. És més, UGT és responsable de la situació actual en signar el pacte amb Montoro (juntament amb CCOO i CSIF) que ha permés la convocatòria massiva de places en oposició sense tindre la més mínima consideració pel col•lectiu interí i per la continuïtat en el treball d’aquestes treballadores i treballadors.
Ara, UGT apareix com el sindicat defensor de les persones majors de 55 anys, quan és corresponsable del seu possible ingrés a les files de l’atur si no supera les oposicions. Per sort, aquest col•lectiu està en els primers llocs de les llistes de treball i sempre tindrà més oportunitats de continuar treballant, gràcies a l’acord de 2010. Un acord, per cert, al qual UGT va renunciar en 2013 en signar aquell nefast acord pel qual es rebaremaven les borses de treball. Només STEPV va aconseguir retornar a aquell acord que dóna estabilitat a les borses i garanties al conjunt del professorat interí.
STEPV insta al col•lectiu interí a no deixar-se influir per les campanyes propagandístiques de sindicats que no han mostrat cap interès pel professorat interí i que, quan han tingut l’oportunitat, els han deixat en l’estacada. Només STEPV s’ha mantingut coherent amb els seus plantejaments i ha defensat històricament l’estabilitat i la consolidació del professorat interí.

Etiquetat com a


Comentaris

Juan Carlos Fraga Beltran

14 juny 2018 / 15:46 h

Aixó esperem de volsaltres. Lluitar pels nostres drets i no ens deixeu titats en l’estecada. Gràcies.


Diego Aguilera Pineda

14 juny 2018 / 22:23 h

I torna amb els 55 anys i 13 de servir; dieu que es injust que éste puga demanar repetir centre perqué no éste respecta l’ordre de la borsa i esteu defenent que gent com no amb 52 anys i 28 anys de servir puga ser adelantada en la borsa per Altres en 15 anys menys d’experiéncia però amb l’ûnic mérito de tindre mes estar.
S’ha de garantir l’estabilitat de tots però si voleu assegurar la continuitat d’una part que siga per anys treballats independentment de la estar
Altre sistema sería una rebaremació encoberya i una traició a la postura que STEPV siempre ha defensat


Juan Carlos Fraga Beltran

15 juny 2018 / 08:46 h

La rebaremació injusta i encoberta és la que pretén Conselleria amb la repetició de centre del professorat interí (que no de carrera). Això si que és una rebaremació. I no se si saps, però la UE estableix mesures que haurien d’adoptar els països membres per a aplicar-les als majors de 55 anys per ser un col.lectiu més vulnerable a l’hora de trobar treball. De fet, el 75% de les persones majors de 55 anys que se queden a l’atur, segons diuen les enquestes, mai més trobaran treball. Imagina’t quin panorama i ja ho estan passant milions de persones d’eixa edat en el nostre Estat.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR