Llengua

Vaga de fam per Jaume Sastre, l’ensenyament i la llengua

Representants d’entitats reclamen diàleg al president Fabra.

Vaguistes aquest matí en el centre Octubre.

divendres 30 maig 2014 13:57 h

Avui, divendres 30 de maig, a les 10h, ha començat una vaga de fam de 24 hores. Representants d’entitats, partits i sindicats seguiran aquesta vaga de fam en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, que acabarà demà dissabte 31 de maig a les 10h del matí.

Les entitats mostrem la nostra solidaritat amb una persona que ha decidit tirar endavant una mesura tan extrema com aquesta

Tres són els motius d’aquesta iniciativa:

  • Primer, la solidaritat amb Jaume Sastre, docent mallorquí en vaga de fam per la negativa del Govern balear a obrir vies de diàleg en el conflicte provocat per les seues polítiques educatives i lingüístiques. Les entitats mostrem la nostra solidaritat amb una persona que ha decidit tirar endavant una mesura tan extrema com aquesta i que expressa la gravetat de la situació, ja que Sastre només demana diàleg.
  • Segon, la denúncia de les polítiques del Govern balear contra l’ensenyament públic, de qualitat i en català, i en general contra la nostra llengua, que afecten a les Illes i també a tot l’àmbit lingüístic, perquè la llengua no es pot parcel·lar.
  • Tercer, la denúncia, també, que el Govern valencià està seguint les mateixes polítiques que el balear i, igualment, es nega a qualsevol via de diàleg. Perquè el Govern valencià no fa una altra cosa que multiplicar els conflictes i negar-se a dialogar amb els sectors afectats (censura de TV3, tancament de RTVV, atacs a l’ensenyament i la llengua…).

En la roda de premsa d’explicació de la iniciativa, Toni Gisbert, secretari d’ACPV, i Raquel Sànchez, de la Confederació d’AMPES Gonçal Anaya, han destacat la gravetat que expressa el fet que una sèrie de representants d’organitzacions hagen decidit fer un gest simbòlic com el d’una vaga de fam de 24 hores, i tot per una exigència que, en una democràcia plena i consolidada, hauria de ser un criteri assumit per les institucions i el Govern de manera efectiva: el diàleg i el consens.

Gisbert i Sànchez han reclamat al president Fabra i a la consellera Català que demostren que el canvi polític que ara proclamen no és una simple operació de maquillatge i substitució de noms: si després d’haver perdut la meitat dels seus vots en les passades eleccions europees, el president Fabra no assumeix d’una vegada per totes la necessitat de diàleg, la tendència a la baixa del seu partit no farà sinó accentuar-se.

En la vaga participen Toni Gisbert (secretari d’Acció Cultural del País Valencià), Gemma Pasqual (presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana), Enric Valero (portaveu de Ca Revolta), Raquel Sanchez (Confederació d’Ampes Gonçal Anaya), Encarna Canet (Iniciativa Animalista), Emili Altur (diputat per Compromís en la Diputació de València), Francesc Calatayud (d’EUPV València), Jesús Martínez (Joves EUPV), Vicent Mauri (portaveu d’Intersindical Valenciana), Emília Moreno (secretària general CGT), Toni Infante (PDD), Vicent Pallardó (PSAN), Jesús Marc (MDT) i Abel Thous (Alternativa per València-CUP) i Carme Godina (CUP Almàssera). També han fet arribar el seu suport Escola Valenciana i ERPV.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR