Llengua

STEPV valora positivament l’esmena que blinda la immersió lingüística

Garantirà que tot l’alumnat valencià domine les dues llengües oficials: castellà i valencià

divendres 06 novembre 2020 14:00 h

Call potenciar que tot l’alumnat domine les llengües oficials de les comunitats autònomes

STEPV considera que l’esmena de la Llei Orgànica per la qual es modifica la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació sobre la immersió lingüística garantirà que tot l’alumnat valencià domine les dues llengües oficials: castellà i valencià.
L’esmena consensuada pel Grup Socialista, el Grup Confederal de Unides Podem i de el Grup Republicà, a la disposició addicional 38ª.11, diu:
«1. Les administracions educatives han de garantir el dret dels alumnes i les alumnes a rebre ensenyaments en castellà i en les altres llengües cooficials en els seus respectius territoris de conformitat amb la Constitució Espanyola, els Estatuts d’Autonomia i la normativa aplicables.

(...)

3. Les administracions educatives han d’aplicar els instruments de control, avaluació i millora propis de el sistema educatiu i promoure la realització d’anàlisi per part dels centres, de manera que es garanteixi que tots els alumnes arriben a la competència en comunicació lingüística, en llengua castellana i si és el cas en les llengües cooficials, en el grau requerit. Així mateix, impulsaran l’adopció per part dels centres de les mesures necessàries per a compensar les mancances que hi pugui haver en qualsevol de les llengües”.

Per a STEPV, sindicat majoritari a l’ensenyament públic valencià, cal potenciar els programes lingüístics on les llengües minoritzades siguen vehiculars per garantir que, en acabar els estudis obligatoris, tot l’alumnat domine les llengües oficials de les comunitats autònomes. L’esmena aprovada per la Comissió d’Educació de Congrés, a proposta d’Esquerra Republicana, permet la implantació de programes lingüístics on el valencià siga la llengua vehicular, fet que suposa un clar avanç per garantir la competència i la capacitat de l’alumnat valencià en les dues llengües oficials - valencià i castellà – i en el procés d’igualtat lingüística.

Etiquetat com a

lomloe llengua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR