Meses de negociació

STEPV signa l’acord sobre l’acreditació de titulacions de persones suspeses a les oposicions de cos de mestres de 2016 i 2018

L’acord dóna resposta a una casuística molt variada i complexa, que s’havia provocat en no comprovar les titulacions en el moment de l’adjudicació.

Núria López, membre del Secretariat Nacional de STEPV, signa l'acord en la Mesa Sectorial

dimarts 11 maig 2021 18:35 h

Aquest matí s’han tractat dos acords en Mesa Sectorial que afecten el professorat interí de diferents ensenyaments. Un sobre l’acreditació de la tutela de les investigacions de l’alumnat en els ensenyaments artístics exclusivament superiors (del qual informem en un altre comunicat), i un altre sobre l’acreditació de les titulacions de les persones aspirants de les oposicions de 2016 i 2018 del cos de mestres, del qual tractem ací.

Es publicaran els llistats de les persones afectades i s’obrirà un termini de reclamacions

Recordem que al mes de setembre es va constituir un grup de treball per analitzar les diferents situacions que s’havien produït, perquè després de les oposicions de 2016 i 2018 la Conselleria no va revisar les titulacions de les persones aspirants suspeses i moltes van sol·licitar plaça a les adjudicacions contínues, fet que va produir situacions com les següents:
- Persones sense titulació que havien treballat indegudament, però no havien sigut detectades abans per l’administració i per tant seguien en borsa, consolidades.
- Persones sense titulació que havien sigut expulsades de la borsa, en ser detectades.
- Persones sense titulació que s’havien desactivat, complint el que deia la resolució d’entrada en borsa.
- Persones amb la titulació requerida (algunes havien treballat i altres no).
Després de diferents reunions del grup de treball s’ha arribat a un acord aquest matí que ha estat ratificat per tots els sindicats de la Mesa Sectorial i que consisteix, en resum en:
- Habilitar definitivament a les persones que han acreditat els requisits generals i específics de titulació. Recordem que aquestes persones poden haver treballat prèviament a aquest acord, sense cap problema, si disposaven de la titulació necessària en el moment de l’adjudicació.
- Recol·locar a les persones que han prestat serveis sense titulació. Tots els serveis prestats sense la titulació requerida no es computarien a efectes d’ordenació de les borses, ni de consolidació.
- Desactivar temporalment d’ofici, de l’especialitat corresponent, a totes les persones que no han acreditat la titulació o que no la tenen. Aquestes persones podran participar per difícil cobertura, com a membres de la mateixa borsa (proposta feta per STEPV), però no podran habilitar-se quan s’òbriga el termini, tal i com proposava el sindicat.
- Establir un període màxim en principi estipulat fins a l’1 de juliol de 2022 per acreditar la titulació. En eixe moment, a les persones que no l’hagen acreditat la titulació, se’ls eliminarà l’habilitació de manera definitiva. En el supòsit que aquesta habilitació fora l’única, suposaria l’exclusió de la borsa. Aquest termini s’havia establit durant el grup de treball, a desembre de 2021, i s’ha ampliat a proposta de STEPV.
- Reincorporar a les persones que hagen sigut expulsades per no disposar dels requisits associats a l’entrada en borsa per les oposicions 2016 o 2018. S’hauria de sol·licitar i acreditar la titulació. Proposta feta per STEPV.
- Anul·lar la renúncia que s’haja pogut fer, prèvia a aquest acord, a les especialitats per les que es va entrar sense titulació a les oposicions de 2016 ó 2018. Hauran d’acreditar que disposen de la titulació requerida per a l’exercici de l’especialitat a la qual van renunciar.
L’acord, per tant, intenta buscar solucions a una casuística molt complexa i variada. A més, arreplega la majoria de les propostes fetes pels sindicats i de les casuístiques presentades,
Quan es publique l’acord, es publicaran també els llistats de les persones afectades en el procediment i s’obrirà un termini perquè puguen esmenar possibles errades.

-Descarregat ací l’Acord signat

Etiquetat com a

mesa sectorial acord

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR