STEPV no signa l’acord sobre l’acreditació de la capacitat de tutela de les investigacions de l’alumnat en els EAS

El Sindicat no ha signat perquè no soluciona la situació del conjunt del professorat afectat en introduir requisits que necessiten més temps per ser assolits

dimarts 11 maig 2021 18:39 h

Aquest matí s’han tractat dos acords en Mesa Sectorial que afecten el professorat interí de diferents ensenyaments. Un sobre sobre l’acreditació de les titulacions de les persones aspirants de les oposicions de 2016 i 2018 del cos de mestres (del qual informem en un altre comunicat), i un altre l’acreditació de la tutela de les investigacions de l’alumnat en els ensenyaments artístics exclusivament superiors (conservatoris superiors de música i dansa i escola superior d’art dramàtic), del qual tractem ací.

STEPV sol·licita un procediment similar al de l’acreditació de la competència lingüística del valencià

Fa dos cursos que alguns docents interins de les borses de treball dels ensenyaments artístics superiors de conservatoris i art dramàtic han tingut problemes amb les places adjudicades perquè la Conselleria els requeria la titulació de Màster, Doctorat o DEA per ocupar la plaça adjudicada, com a titulacions que acrediten la capacitat de tutela de les investigacions.
Aquest requisit apareix en el Reial Decret 276/2007, d’ingrés a la funció pública docent, d’una manera genèrica, sense concretar quines titulacions són vàlides per acreditar aquesta capacitat de tutela. Des de 2007 no s’havia regulat, ni en l’àmbit del Ministeri d’Educació ni en el de la Conselleria d’Educació, quines són aquestes titulacions. Només en les oposicions de 2017 d’aquests ensenyaments es van introduir aquestes titulacions i en la normativa autonòmica que regula les borses extraordinàries a partir de l’any 2017 també. Però aquestes són normes que afecten les persones que es presenten a les oposicions o a les noves borses extraordinàries, però no a les persones que ja formen part de les borses des de fa anys. La Conselleria, en canvi, interpreta que si s’exigeix a les oposicions també s’ha d’exigir a les persones que formen part de les borses de treball, fet del qual discrepa el Sindicat.
STEPV no s’oposa que es requerisca aquesta titulació per optar a places, però sol·licita un procediment similar al que s’ha dut a terme en el cas de l’acreditació de la competència lingüística del valencià en les borses de treball. És a dir, una moratòria dels anys necessaris perquè el personal afectat puga obtindre el Màster o el Doctorat (que no són titulacions que s’obtinguen ràpidament) i, mentrestant, poder continuar treballant amb normalitat. La Conselleria, en la seua proposta d’acord sí que ha establert una moratòria fins que s’obtinguen aquestes titulacions, però l’ha condicionada a altres requisits que no dona cobertura al professorat afectat que STEPV està atenent. De fet, no afecta a moltes persones, però així i tot, el sindicat no pot signar un acord que els impedeix continuar treballant fins que obtinguen aquests títols, quan considera que hi ha alternatives legals per evitar-ho.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR