Professorat interí

Es reuneix el grup de treball sobre les titulacions de les persones suspeses a les oposicions del cos de mestres de 2016 i 2018

STEPV convocarà assemblees la propera setmana per informar a les persones afectades per aquest procediment

dimarts 17 novembre 2020 16:56 h

Hui ha començat el grup de treball convocat per la Conselleria d’Educació, en el marc de la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí, per revisar l’acreditació de titulacions de les persones que no van aprovar la primera prova A+B, de les oposicions de cos de mestres de 2016 i 2018, que encara estava pendent.

Conselleria està revisant la titulació de les persones que es van incorporar a les borses de treball per comprovar si correspon

A aquest procediment d’acreditacions estan convocades vora 5500 persones, de les quals vora 1600 encara no han participat. Conselleria obrirà en breu un nou procediment per tal que aquestes persones puguen acreditar si tenen o no la titulació. Així doncs, publicarà un llistat de les persones afectades.
També hi ha un grup de vora 500 persones a les quals Conselleria requerirà de nou la titulació, per no poder garantir amb la documentació presentada, si tenen o no els requisits específics de titulació requerits per a formar part de les borses.
Conselleria ha analitzat les titulacions acreditades per les persones participants, per conèixer si actualment tenen els requisits específics de titulació requerits per exercir a l’especialitat concreta. Així mateix, ha revisat si han treballat o no, mentre no tenien dits requisits.
En 2016 i 2018 es va incorporar a les borses de treball les persones que van participar de les oposicions i no van superar les proves però la Conselleria no va revisar si la titulació que acreditaven era correcta per complir amb les bases de la convocatòria d’oposicions i de l’accés a les borses de treball. De fet, les persones que entraren en borsa i no tenien els requisits de titulació específics haurien d’haver-se desactivat, almenys fins a obtindre’ls.
Segons les resolucions d’incorporació a les borses de treball, les persones suspeses sense titulació específica que foren adjudicades per no desactivar-se, serien expulsades de la borsa (de fet, hi ha persones que han sigut expulsades els darrers anys), però hi ha persones que no han passat per la fiscalització d’hisenda i han treballat i consolidat el seu lloc en borsa, sense la titulació específica requerida, fet que en cap moment hauria d’haver ocorregut i que ara provoca un greuge entre col·lectius i ha perjudicat a les persones que han complit amb la legalitat establerta.
Conselleria proposa revisar les diferents casuístiques detectades i analitzar com actuar amb els diferents col·lectius. És per això que STEPV convocarà assemblees la propera setmana, per informar més detalladament sobre tot el procediment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR