Professorat interí

Es reuneix el grup de treball sobre l’acreditació de titulacions de les persones suspeses a les oposicions de 2016 i 2018

Conselleria presenta un document amb propostes per als diferents col·lectius afectats

dimarts 23 febrer 2021 12:25 h

Dilluns 22 de febrer es va tornar a reunir el grup de treball sobre l’acreditació de titulacions de les persones suspeses a les oposicions de 2016 i 2018. Conselleria ha presentat una proposta en la que contempla quatre grans casuístiques diferents.

Conselleria ha presentat una proposta en la que contempla quatre grans casuístiques

- El en cas 1 estarien les persones que no han participat en cap dels dos procediments d’acreditació convocats fins el moment. La Conselleria proposa l’expulsió de la borsa. Parlem de 1065 persones.
- En el cas 2 estarien les persones que disposaven de la titulació en el moment de la incorporació a la borsa i l’han acreditada. Conselleria proposa en aquests casos habilitar a les persones.
- En el cas 3 estarien les persones que, encara que no disposaven de la titulació de l’especialitat de l’oposició o del nivell de llengua estrangera anglés en el moment de la incorporació a la borsa, ja disposen d’aquesta. Conselleria planteja habilitar també a aquestes persones. Però si alguna d’elles ha treballat sense titulació, Conselleria proposa expulsar-les com diu l’acord de professorat interí o habilitar-los, però recol·locant a les persones en el lloc que els correspondria descomptats els serveis prestats en eixa especialitat, sense la titulació corresponent.
- En el cas 4 estarien les persones que en l’actualitat no disposen de la titulació. Per a aquestes persones, Conselleria proposa una deshabilitació temporal de l’especialitat concreta, la qual faria Conselleria d’ofici. A més, Conselleria proposa un termini fins l’1 de juliol per presentar la documentació, abans de ser expulsats de la borsa. Així mateix planteja que, si han prestat serveis sense tindre la titulació, s’aplicaria el mateix criteri que al cas 3.
A més, Conselleria ha recordat que cap persona pot treballar sense la titulació específica per a l’especialitat corresponent i que si alguna persona interina vol renunciar a una habilitació, pot fer-ho sense problema.
Igualment ha informat que hi ha 579 persones del procediment d’acreditació de juliol i 95 del procediment de desembre, que hauran de tornar a presentar la documentació ja que han autoritzat a Conselleria a revisar les dades i aquesta no té accés o bé perquè la seua documentació està incompleta. Així doncs, l’administració publicarà en breu una llista amb les dades de les persones afectades, perquè puguen esmenar el problema.
STEPV ha plantejat que, dins de la legalitat, cal buscar fórmules que conjuguen els drets de les persones que han respectat la norma, amb fórmules que en cap cas han de passar per l’expulsió de la borsa de les persones afectades, ja que Conselleria hauria d’haver revisat la titulació en el seu moment.
Així mateix, el sindicat ha plantejat tota una sèrie de qüestions que quedaven sense resoldre en la proposta de Conselleria.
- Què passa finalment amb les persones que enguany estan treballant sense titulació? RESPOSTA: Haurien de ser exclosos.
- Les persones a les que Conselleria deshabilite provisionalment, podrien participar en el procediment de difícil cobertura com a grup 2?  Com consolidarien si no ho estan encara per altra especialitat? RESPOSTA: Revisaran com actua el sistema informàtic. Són partidaris que hagen de participar com a grup 3.
- Què passa amb les persones ja expulsades? Es donarà alguna opció de retorn, almenys a les que s’ha expulsat també d’habilitacions que tenien correctes? RESPOSTA: Es plantegen posar un termini des del qual podrien revisar els casos.
- Les persones deshabilitades temporalment podran optar a les habilitacions? Podran després rebutjar l’habilitació per la que no tenen la titulació correcta? RESPOSTA: No veuen adient la proposta. Ho revisaran.
- Quin serà el termini per esmenar la titulació per a les persones que han participat i tenen documentació incompleta? RESPOSTA: Estan treballant en fer un calendari.
- Detectades persones que no han participat en el procediment perquè no tenien la titulació i el programa donava a confusió, STEPV planteja que puguen esmenar l’errada. RESPOSTA: Totes les persones que no han participat en el procediment, podran al·legar quan es publique la llista corresponent.
- Davant la proposta de Conselleria de fixar una data màxima per presentar la titulació. STEPV demana ampliar eixe termini fins les properes oposicions de cos de mestres, ja que poden haver persones cursant la titulació que no acaben abans del 31 de juliol. RESPOSTA: Es plantegen ampliar fins el 31 de desembre.
A més, STEPV ha demanat que es publique el llistat de totes les persones que es vorien afectades pels diferents procediments, perquè les persones afectades puguen esmenar les possibles errades. Així mateix ha sol·licitat un calendari aproximat d’aplicació dels diferents passos a seguir.
Conselleria ha informat que per a la propera setmana voldrien redactar un document amb les diferents propostes aportades. Document que passarà per la Comissió de Seguiment de l’acord de professorat interí.
També ha informat que en finalitzar aquest procediment, revisaran la titulació de les persones suspeses a les oposicions de secundària i altres cossos, de 2019.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR