Professorat interí

Segona reunió del grup de treball sobre les titulacions de les persones suspeses a les oposicions del cos de mestres de 2016 i 2018

1069 persones no han participat al segon procediment obert

dimecres 23 desembre 2020 20:04 h

Recordem que el passat mes de juny es va obrir aquest procediment d’acreditació de titulació per a aquelles persones de cos de mestres de 2016 i 2018, que no havien aprovat la primera prova de les oposicions (exercicis A+B)De les 5500 persones convocades hi va haver 1469 que no van participar i Conselleria va obrir un nou termini que va finalitzar el passat dimecres 16 de desembre. Conselleria ha informat que, de les 1469 persones que haurien d’haver acreditat la titulació en aquesta segona fase, només ho han fet 429. Per contra, hi ha 1069 persones que no han participat en el procediment esmentat. En aquests moments, l’administració està revisant les titulacions presentades per saber quines persones compleixen o no els requisits específics de titulació requerits per a cada habilitació.

Encara no s’ha tancat la solució a la problemàtica i el 15 de gener es continuarà treballant la qüestió

Cal recordar que de les persones que es van acreditar a juny, hi ha vora 600 que hauran de tornar a presentar la documentació ja que aquesta, o no es veia correctament o no es pot consultar l’autorització donada per la persona. Conselleria informarà més endavant sobre quines són les persones afectades i com solucionar el problema.
Encara que les casuístiques concretes generades al llarg d’aquest temps són múltiples i variades, podem distingir els grans grups següents:
- persones que tenen requisits específics i persones que no els tenen.
- persones que han treballat abans de tindre els requisits específics, persones que han treballat després de tindre’ls i persones que encara no han treballat.
Conselleria ha demanat als sindicats que facen propostes per a cada grup determinat de persones. STEPV considera que hauria de ser Conselleria qui es pronuncie sobre com solucionar el problema generat, de la forma més justa per a tots els col·lectius afectats i, alhora, menys sancionadora.
A més, el sindicat ha tornat a demanar que es tinguen en compte les repercussions de les possibles decisions que es puguen prendre, respecte a la participació d’aquestes persones als procediments de difícil cobertura i a les properes habilitacions de cos de mestres.
STEPV també ha demanat:
- Que es revisen els expedients d’expulsió per falta de titulació, dels darrers anys, de les persones que puguen estar afectades per aquest procés i han sigut excloses per no tindre la titulació i aplicar-los els mateixos criteris que s’aplique a la resta del col·lectiu.
- Aclarir com s’hauran d’acreditar les persones que en aquests moments estan acabant la menció o titulació específica.
- Aclarir el més prompte possible la situació de les persones que enguany estan treballant sense titulació i que a hores d’ara no han cobrat.
- Que si una persona està treballant sense titulació en l’actualitat, no siga expulsat de totes les habilitacions que tinga.

El sindicat ha tornat a sol·licitar a Conselleria que les persones que ho consideren puguen rebutjar a una habilitació concreta. Conselleria ha confirmat que es pot renunciar a una habilitació i quedar-se en altres, presentant un registre d’entrada adreçat a la DG de Personal Docent, Provisió de llocs, a la Conselleria d’Educació (Serveis centrals, Av. Campanar, 32). Demanem a les persones a les que els han rebutjat aquesta petició, contacten amb STEPV per resoldre la seua situació el més aviat possible. El sindicat aprofita també per recordar a les persones que no tinguen els requisits específics de titulació, que es desactiven per evitar problemes posteriors.
Conselleria s’ha compromés a tindre un document amb propostes per al proper 15 de gener.

 

 

Etiquetat com a

vocals

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR