Polítiques educatives

STEPV presenta recurs contenciós contra el decret d’admissió

El Sindicat també denuncia el reiterat incompliment per part de Conselleria dels terminis del període d’admissió

divendres 14 juny 2024 11:07 h

La nova normativa d’admissió inclou la possibilitat d’atorgar un punt extra a les famílies, en el procediment d’admissió de l’alumnat, per circumstància específica. Aquesta circumstància la tria cada centre. Després que la Confederació de pares i mares Gonçal Anaya denunciara la discriminació que suposa aquesta circumstància davant el Síndic de Greuges, l’administració ha anunciat que està revisant dits criteris i eliminant aquells que puguen resultar discriminatoris.

La Conselleria està incomplint els terminis que ella mateixa s’havia imposat

STEPV sempre s’ha mostrat en contra d’aquest punt extra, ja que suposa que els centres educatius puguen seleccionar el seu alumnat i no al contrari com predica la Conselleria.

El Sindicat també ha denunciat que aquesta circumstància específica es pot considerar contradictòria amb els articles 84.1 i 84.3 de la LOMLOE ja que poden suposar una barrera a les mesures contra la segregació de l’alumnat i, a més, pot provocar una discriminació per raó de naixement, origen racial o ètnic, sexe, religió, opinió o circumstància personal o social.

La pròpia Conselleria va enviar instruccions als centres proposant criteris tan discriminatoris com que els progenitors tingueren un contracte de treball. I no qualsevol contracte, ja que la pròpia administració demanava com a documentació justificativa afegir el contracte de treball o declaració censal d’alta, modificació i baixa en el Cens de Empresaris, Professionals i Retenidors en el cas de treballadors per compte propi amb inici des d’almenys 3 mesos ininterromputs abans de la data d’inici del termini de presentació de sol·licituds i amb una jornada d’almenys 20 hores setmanals.

Aquest i altres criteris discriminatoris es mantenen, per contra, s’eliminen alguns com ara defensar el projecte lingüístic del centre en valencià o que les famílies hagen triat escola pública.

S’han eliminat altres com el fet que l’alumnat participe en alguna activitat parroquial, fet que havia de ser certificat pel retor i que la pròpia patronal de la concertada manifestava que era discriminatori.

A més, aquesta decisió d’última hora de revisar els criteris i rectificar-los fa que els centres i la pròpia administració tornen a incomplir una vegada més la normativa vigent ja que aquests criteris haurien d’haver estat publicats abans del passat 6 de maig, ja que l’article 36 de Decret d’admissió cita: «4. El criteri acordat serà exposat públicament amb caràcter previ a l’inici del termini determinat per a la confirmació de plaça en el centre adscrit».

STEPV denuncia una vegada més que la precipitació de Conselleria per canviar la normativa d’admissió que funcionava, encara que poguera ser millorable, obligue als centres educatius a incomplir la normativa vigent i ha llençat una enquesta als centres per conèixer l’abast d’aquesta nova improvisació.

D’altra banda, STEPV ja ha presentat el recurs contenciós administratiu contra el decret d’admissió, ja que, per totes les raons exposades, és clarament discriminatori i atempta contra la LOMLOE.

Etiquetat com a

admissió

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR