Meses de negociació

STEPV presenta al·legacions a la proposta d’oposicions d’art i disseny

El Sindicat es queixa a Conselleria de la manca d’informació sobre la reconversió de l’IES Balears de València

dijous 23 febrer 2017 17:39 h

Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió del grup de treball en la Conselleria d’Educació per a tractar les oposicions d’art i disseny. La reunió ha comptat amb la presència del Director General de Personal i del director de l’ISEA. En concret s’ha tractat la proposta de barem de mèrits, característiques de les proves pràctiques i titulacions per a formar part de les borses de treball per a qui no en forme part.

La conselleria estudiarà les propostes traslladades pels sindicats

Prèviament a la reunió, el Sindicat ha participat en el minut de silenci a la porta de Conselleria per les darreres víctimes de violència masclista.
STEPV ha iniciat la seua intervenció insistint en la necessitat que les convocatòries de processos selectius es realitzen a través de processos de consolidació, incloses els previstos per a 2017 d’art i disseny i algunes especialitats de formació professional. La Conselleria ha tornat a repetir que estan elaborant un informe jurídic sobre la proposta de STEPV i es discutirà més endavant.
Quant a la proposta de barem de mèrits, proves pràctiques i titulacions per a formar part de les borses de treball, el Sindicat ha traslladat les nombroses propostes que han arribat del professorat de les diferents escoles d’art i disseny, per tal de millorar les bases de la convocatòria en aquests aspectes.
La conselleria estudiarà les propostes traslladades pels sindicats, però ha informat que no es demanarà el màster de secundària o l’antic CAP com a requisit per a participar en les oposicions, ja que no és obligatori en aquest cos fins que no es regule específicament. També miraran de buscar les instal•lacions i d’oferir equipament tècnic necessari per tal de realitzar les proves que requerisquen d’ordinadors i programari específic i evitar que siguen els aspirants els que hagen de proporcionar-los. A més, han afirmat que faran tot el possible per a garantir la transparència del procés.
D’altra banda, STEPV i la resta de sindicats han traslladat a la Conselleria la queixa per la manca d’informació respecte a la reconversió de l’IES Balears de València en una EOI, que també afectarà a l’IES Districte Marítim i l’IES el Grau. La Conselleria ha reconegut que ha estat una errada no informar els sindicats i s’ha compromés a traslladar la informació sobre el tema en una pròxima reunió.
El Sindicat ha insistit, a més, en què la mesura de mantindre el curs que ve el personal adjudicat en juliol en el mateix centre no s’aplique de manera retroactiva per al curs que ve, pels greuges que podrà crear i donar temps a estudiar amb més profunditat la proposta. Altrament, el Sindicat ja ha anunciat que recorrerà aquesta mesura als tribunals.
Finalment, la Conselleria ha anunciat que està previst que en pocs dies es publique la llista de càtedres 2009 pendent, que inclourà les especialitats de Tecnologia i Organització i Gestió Comercial, ja que l’informe jurídic ha estat favorable.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR