Meses de negociació

STEPV planteja solucions a l’acomiadament als 3 anys del professorat interí

Aquest matí ha tingut lloc la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí

dijous 06 octubre 2022 16:51 h

La reunió s’ha convocat per a tractar la valoració de les adjudicacions d’inici de curs i algunes qüestions sobre el servei de borses de treball

- Valoració de les adjudicacions d’inici de curs. L’administració ha comunicat que s’han fet més de 20000 adjudicacions. En aquest volum d’adjudicacions, s’han generat al voltant de 400 reclamacions. Unes 360 reclamacions han tingut resposta favorable, 80 han estat desfavorables i encara hi ha 22 casos en tramitació. Tot i això, l’administració ha fet una valoració positiva de les adjudicacions, encara que ha reconegut l’existència d’errades que no s’han pogut solucionar. Per això ha anunciat que està estudiant-se la possibilitat d’actualitzar els programes informàtics i millorar el sistema de comunicació amb les persones.
Entre les errades detectades han estat 33 casos de places adjudicades dues vegades, adjudicacions forçoses a persones sense requisit lingüístic, places duplicades, entre altres. Com a solució, s’estudiarà la possibilitat de tancar abans la planificació de llocs, encara que això supose la renúncia a una part significativa de les vacants adjudicades a juliol per oferir-les al setembre. STEPV ha reclamat que es prenga consciència encara més de les implicacions que les errades del sistema impliquen per a les persones adjudicades. També ha presentat altres problemàtiques com les errades en l’adjudicació de l’EOI virtual i altres problemes de la falta de comunicació amb les persones, el cobrament de les liquidacions d’agost del personal d’orientació i les garanties que dona el sistema de comunicació d’incidències d’OVIDOC.
- Sobre el servei de borses, l’administració ha informat que les habilitacions del cos de mestres resoltes estaran aprovades avui o demà. Aquestes habilitacions s’activaran dilluns si tot va bé. També ha informat que es prepara un aplicatiu des d’informàtica per poder obrir borses d’urgència, i que suposarà un inici del camí per a l’obertura permanent de les borses, fet que el sindicat celebra donada que aquesta ha estat una petició d’STEPV reclamada de manera continuada. Per això, es crearà un grup de treball per estudiar els criteris que determinen l’obertura d’una borsa d’urgència, així com les titulacions reconegudes per a determinats cossos i especialitats i la convocatòria de les proves d’aptitud.
La Conselleria ha informat de la seua voluntat de crear un grup de treball per a millorar la gestió de les borses i la difícil cobertura a principis del mes de novembre, fet que ha celebrat el sindicat que portava temps reclamant-ho, igual que ha reclamant històricament que les borses de treball haurien d’estar permanentment obertes. També celebrem que la resta de sindicats reclament aquesta obertura de borses de treball, que fins ara mai havien demanat.

Al torn obert s’han plantejat les següents qüestions:
- L’acreditació d’ofici de les persones especialistes de llengua estrangera per impartir matèries no lingüístiques. La Conselleria revisarà la normativa.
- L’ordre d’adjudicació del procediment de difícil cobertura dels ensenyaments ERE, on s’ordenen les persones en funció de posseir el Màster/CAP, quan aquest no és un requisit per al cos. L’administració s’ha compromés a modificar la redacció de l’acord per corregir eixe fet.
- STEPV ha demanat dades sobre els impagaments del mes de setembre i que articule mesures per resoldre aquesta circumstància. La Conselleria no disposa encara del nombre de professorat que no ha cobrat.
- El Sindicat ha demanat que no s’aplique en educació el cessament al personal interí que ocupe una plaça durant tres anys (com diu la Llei Iceta i la modificació de la setmana passada de la Llei de la Funció Pública Valenciana), perquè aquesta circumstància no es produeix en educació, ja que tots els anys el professorat té un nomenament nou, encara que continue en el mateix centre.
- Concurs oposició dels processos d’estabilització: el sindicat ha demanat, novament, que no es convoquen a 2023, com ja va dir en la Junta de Portaveus. La Conselleria ha explicat que estan mirant amb la resta de territoris els terminis que tindran per poder tancar el concurs de mèrits i els preocupa els terminis en 2024 perquè abans del 31 d’agost s’ha de tancar la fase de pràctiques i volen assegurar-se que poden tancar correctament el procediment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR