Es recuperen les comissions de serveis específiques després de dos anys

Aquest matí s’ha negociat la normativa que regula les comissions a aquest tipus de plaça

dimecres 27 abril 2022 14:58 h

STEPV ha celebrat que finalment aquest tipus de comissions s’hagen tornat a convocar després de dos anys. Ha lamentat, però, que no s’haja convocat de manera prèvia el grup de treball per poder atendre la provisió d’aquests llocs i donar una vertadera continuïtat a les plantilles, la qual millorarà amb aquesta normativa, però que no solucionarà el problema i, per tant, caldrà buscar altres mesures que hi puguen contribuir per evitar la temporalitat.

La normativa preveu comissions de serveis a places que es troben en aquests centres: Unitats Pedagògiques Hospitalàries (UPH), centres de Formació de Persones Adultes en els establiments penitenciaris, seccions d’Educació Secundària en establiments penitenciaris o en centres de reeducació, en el Centre Específic d’Educació a Distància (CEED), en Unitats Especialitzades d’Orientació, en l’Escola Oficial d’Idiomes Virtual Valenciana, en centres de recepció de menors i en centres singulars que desenvolupen accions comunitàries.
STEPV ha sol·licitat que s’incloguen altres tipus de llocs que també requereixen una atenció específica com les unitats específiques i aules CIL, els centres d’educació especial, els quals anaven reclamant que se’ls incloguera en aquesta convocatòria i els cursos d’especialització de Formació Professional.
Sobre els centres de caràcter singular i els instituts de secundària que atenen alumnat de centres de recepció de menors, STEPV ha exigit que la selecció es tramite en les mateixes condicions de transparència i amb les mateixes garanties que la resta de centres. Considera que el nomenament per part de les direccions de les persones que obtindran la comissió vulnera la possibilitat que qualsevol persona es puga presentar al lloc i a més obri la porta a un procediment d’adjudicació discrecional a la resta de centres, fet al qual el Sindicat s’oposa.

En el torn obert, STEPV ha plantejat les qüestions següents:
- En quina situació està l’expedient de les càtedres de 2018? Resposta: l’expedient està tancat i enviat al Ministeri. El nomenament serà a efectes d’1 de setembre. Per tant, per part de Conselleria ja està tot resolt, encara que el Ministeri no haja publicat els nomenaments.
- Abonament dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques. En quina situació està? Resposta: aprofitant que s’està modificant la Llei de la Funció Pública Valenciana, la Conselleria d’Educació ha demanat a Funció Pública que s’incloga que no cal un desenvolupament normatiu concret per a l’abonament dels triennis i sexennis al funcionariat en pràctiques.
Per tant, ara caldrà esperar que es publique aquesta modificació de la Llei de la Funció Pública i, després, que comence a abonar-se els sexennis. Amb la lentitud dels procediments d’abonament de complements STEPV calcula que no s’abonaran en aquest curs, per les dates en les que estem, fet que ens sembla totalment fora de lloc i que caldria haver solucionat ja fa temps.
- Currículums de secundària: s’ha filtrat un esborrany que està generant indignació entre el professorat de música, grec i llatí, economia, informàtica, etc. Cal que la conselleria tinga en compte la situació d’aquestes especialitats i les demandes d’aquests col·lectius de professorat. Resposta: la Direcció General de Personal encara no té la proposta de currículum, perquè encara no s’ha enviat el document definitiu. Per tant, no poden aportar més informació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR