Meses de negociació

Resum de la Mesa Sectorial sobre adjudicacions d’inici de curs i comissions específiques

S’han tractat els procediments dels desplaçaments i supressions i de les adjudicacions d’inici de curs. També s’han tractat les comissions de serveis a llocs específics

dimarts 02 maig 2023 15:37 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per abordar els procediments d’adjudicació en cas de desplaçament o supressió i les adjudicacions d’inici de curs, i les comissions de serveis a llocs específics en Unitats Pedagògiques Hospitalàries (UPH), FPA dels establiments penitenciaris, Seccions d’Educació Secundària en establiments penitenciaris o en centres de reeducació, el Centre Específic d’Educació a Distància (CEED), Unitats especialitzades d’orientació, EOI Virtual, Centres de recepció de menors, i en Centres singulars que desenvolupen accions comunitàries.

Quant a la resolució de desplaçaments i supressions, STEPV ha sol·licitat que es realitzen les comunicacions tan personalitzades com siga possible, així com el temps suficient perquè cap persona en aquesta situació quede sense assabentar-se d’aquesta situació. També ha sol·licitat que s’estudien fórmules per poder facilitar l’accés a llocs de resulta que es generen al procediment de comissions de servei per aquelles persones que participen a un lloc provisional. La direcció general, si bé ha reconegut que no és possible fer-ho enguany, s’ha mostrat favorable a explorar aquesta proposta per a futures convocatòries.
Respecte al procediment d’adjudicació d’inici de curs, el Sindicat ha presentat algunes esmenes i aclariments. Algunes de les qüestions plantejades estan relacionades amb la transparència del procediment perquè l’ordre d’adjudicació estiga el més definit possible. També el sindicat ha sol·licitat que la correspondència dels llocs de l’EOI virtual estiguen indicats correctament al centre on es troba treballant actualment el professorat.
STEPV ha criticat que no es contemple la integració en el cos A1 al professorat interí amb titulació universitària del nou cos de sectors singulars de la FP. És una nova marginació a un col·lectiu que compleix els requisits establerts per la normativa recollida en la LOMLOE i en la nova llei d’FP. Segons Conselleria, ha consultat els seus serveis jurídics i la integració del professorat interí amb titulació universitària al cos A1 només és possible en les 19 especialitats que s’han integrat al cos de secundària, però no en les 10 especialitats que han passat al cos de sectors singulars, on només queda reservat al funcionariat de carrera si disposa de titulació universitària. El Sindicat estudiarà la presentació d’un recurs quan es publique la resolució perquè és un cas clar de discriminació entre col·lectius.
Una altra proposta presentada per STEPV és la regulació del canvi de lloc de treball adjudicat per a persones amb Diversitat Funcional reconeguda quan no es puga garantir l’adaptació del lloc de treball segons la llei de salut i seguretat laboral.
Quant a la renovació de les comissions de serveis a llocs específics (unitats Pedagògiques Hospitalàries (UPH), els centres de formació de persones adultes dels establiments penitenciaris, seccions d’educació secundària en establiments penitenciaris o en centres de reeducació, el centre específic d’educació a distància (CEED), les unitats especialitzades d’orientació, l’escola oficial d’idiomes virtual valenciana (EOI_VV), els centres de recepció de menors, i en centres singulars que desenvolupen accions comunitàries), STEPV ha reclamat que l’avaluació no depenga exclusivament de les direccions dels centres i s’aporte per una avaluació més col·legiada i que tinga en compte altres figures del centre així com poder ampliar les actuacions de la comissió tècnica, en cas que fora necessari. També ha requerit l’ampliació del termini per comunicar la repetició o la renúncia i la possibilitat que les persones que decideixen no continuar puguen aportar l’autoavaluació per recollir propostes de millora. Per acabar, al sindicat ha reclamat que una vegada acceptada la renovació, es garantisca que no es blocarà cap lloc d’altres procediments de provisió de llocs en els quals la persona poguera estar participant.
Finalment, s’ha negociat una fórmula per donar accés a OVIDOC a les persones que no depenen de la Conselleria d’Educació al País Valencià, però voldrien participar en els procediments de provisió de llocs (concurs de trasllats, comissions de servei, difícil cobertura, etc.).
En el torn obert, el Sindicat ha plantejat les qüestions següents:
- Concurs de trasllats: Creació d’un un grup de treball per a preparar el pròxim concurs de trasllats i estudiar les possibles mesures per garantir que tot el professorat puga obtindre el destí desitjat.
- Reunió prevista sobre el concurs de mèrits: serà dimarts que ve.
- Publicació barem definitiu: Aquesta setmana enviaran al Ministeri la llista definitiva després de revisar les reclamacions. Després es publicaran dos llistats (no han donat data però en el mes de maig):  la nostra Conselleria publicarà la llista pròpia de participants del País Valencià i el ministeri publicarà la llista completa, amb la incorporació de les persones que han participat des de cada territori, per especialitats.
- Llistat de persones admeses i excloses en les oposicions: S’està tancant la llista, i no tardaran en publicar-la.
- Protocol per combatre el canvi climàtic als centres: traslladaran la proposta a Infraestructures i centres.
- Estades a l’estranger: el sindicat ha demanat que es publiquen les ciutats on s’adjudicaran per poder decidir la renúncia o acceptació, per tal de facilitar la conciliació familiar, si és el cas.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR