Eleccions sindicals

STEPV i AFID presentaran una única candidatura en les eleccions sindicals de l’ensenyament públic

Ambdues organitzacions han signat un acord per anar junts a les eleccions que tindran lloc el proper dia 4 de desembre de 2014, sota les sigles del STEPV

Signatura de l'acord, aquest matí, entre Afid i STEPV

dilluns 28 juliol 2014 13:12 h

El Sindicat Associació de Funcionaris Interins Docents de la Comunitat Valenciana (AFID-CV) i el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià- Intersindical Valenciana (STEPV-Iv) han signat un acord per anar junts a les eleccions sindicals de l’ensenyament públic que tindran lloc el proper dia 4 de desembre de 2014 sota les sigles del STEPV. Les dues organitzacions ja van anar juntes en les passades eleccions de 2006 i 2010. Ara ho tornaran a fer a través d’un nou acord electoral, fet des del respecte i l’autonomia de cadascuna de les dues organitzacions sindicals, un acord plural i útil per al conjunt del professorat i, en especial, per al professorat interí. Un acord que pretén anar més enllà de les convocatòries electorals i que suposa aprofundir en la unitat d’acció i el treball unitari que es ve desplegant en els darrers anys.

El professorat interí ja forma part del sistema educatiu i que demostra cada dia la seua capacitat professional

Les dues organitzacions comparteixen una mateixa visió sobre les polítiques educatives, les alternatives sindicals, les propostes a la problemàtica laboral del professorat i, en particular, del professorat interí. De fet, durant els darrers dotze anys han impulsat conjuntament diverses actuacions per millorar les lleis educatives, l’ensenyament públic, l’accés de professorat interí i la millora de les seues condicions de treball.

Els dos sindicats coincideixen en que el professorat interí ja forma part del sistema educatiu i que demostra cada dia la seua capacitat professional, per la qual cosa reclamem que el lloc de treball temporal que ocupa es transforme en fixe. Per aixó reivindiquen que el conjunt del professorat interí accedesca a la condició de funcionariat de carrera.

A més, totes dues organitzacions rebutgen, totalment i absoluta, l’acord de rebaremació del professorat interí del passat 3 d’abril de 2013 signat per quatre organitzacions sindicals sense comptar amb l’opinió del col·lectiu afectat. En eixe sentit, tant AFID com STEPV es mostren molt preocupades pel miler de persones que han deixat de treballar per l’aplicació d’aquest acord i per les retalladles aplicades al sector docent per part de la Conselleria d’Educació i considerem que cal revocar l’acord i restituir els drets de totes les persones afectades per un vergonyòs acord.

STEPV i AFID es comprometen a continuar treballant per la millora de les condicions laborals del professorat i per exigir més respecte a la seua feina. En concret, volen una major transparència en els actes d’adjudicació, més diligència en el cobriment de les baixes, la comarcalització i racionalització de les subtitucions, el reconeixement dels sexennis d’ofici sense tindre que anar a la via judicial, l’aplicació del decret de permisos i llicències en les mateixes condicions que al funcionariat de carrera, l’adopció de mesures de protecció a la maternitat, plans de formació que contemplen l’especificitat del professorat interí i la seua estabilitat laboral


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR