Polítiques educatives

STEPV fa balanç del curs 2022/23

Avui acaba el curs lectiu en Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, EOI i FP

dimecres 21 juny 2023 14:50 h

En primer lloc, STEPV vol felicitar el conjunt de professorat per la feina feta en un curs tan difícil com aquest, amb nombroses novetats normatives i nous procediments. De ben segur que tot el vostre esforç ha servit perquè el nostre alumnat haja tirat endavant després dels dos anys tan durs de pandèmia.

STEPV valora molt positivament els acords de plantilles d’infantil i primària i de secundària i FP assolits aquest curs

Precisament, aquest curs 2022/23 ha estat el primer curs amb total normalitat després de la pandèmia provocada per la COVID 19, que va obligar els centres educatius a implantar nombroses mesures de contingència per evitar la propagació del virus entre la comunitat educativa. El Sindicat celebra aquesta recuperació de la normalitat en els centres educatius i, en pràcticament, la resta de la societat.
Aquest curs ha estat marcat per l’aplicació de la LOMLOE en els cursos imparells dels ensenyaments obligatoris. També s’ha aprovat la nova llei de Formació Professional, de la qual estem pendents del seu desplegament, tot i que alguns aspectes ja s’estan aplicant. La nova llei d’ensenyaments artístics, en canvi, està paralitzada en les Corts espanyoles per la convocatòria de les eleccions generals.
Altres aspectes que han marcat aquest curs ha estat la convocatòria dels procediments extraordinaris d’estabilització, consistents en un concurs de mèrits (que s’acaba de resoldre) i les oposicions d’estabilització que comencen dilluns que ve. El concurs de mèrits ha servit per consolidar més de 7500 docents interins, malgrat tots els problemes que ha generat el Ministeri d’Educació amb el barem proposat i per no resoldre bé el final del procés, en què es quedaran desertes moltes places. També s’ha convocat un procediment perquè el professorat tècnic d’FP amb titulació universitària s’integre en el cos A1 de secundària, que encara no ha finalitzat.
No s’han resolt encara alguns impagaments que ja s’estan convertint en endèmics, com els tribunals d’oposicions de 2021 o els acords de pagament dels sexennis i triennis del professorat en pràctiques de 2019, encara pendents. Igualment, la burocràcia generada en els centres per l’aplicació de la LOMLOE i de la pròpia normativa de la Conselleria ha provocat molt de malestar entre el professorat, que ha de dedicar molt de temps a atendre aquestes qüestions mentre també dediquen a atendre l’alumnat, que és la funció primera i principal del professorat.
D’altra banda, STEPV valora molt positivament els acords de plantilles d’infantil i primària i de secundària i FP assolits aquest curs i que incrementaran la plantilla de professorat en vora 5000 docents més els pròxims dos cursos. El Sindicat vigilarà perquè aquests acords s’apliquen com està acordat en la pròxima legislatura.
També correspondrà a les Corts Valencianes sorgides de les eleccions sindicals del 28 de maig tramitar la Iniciativa Legislativa Popular presentada per STEPV, amb el suport de més de 23.000 signatures, per la baixada de les ràtios en l’ensenyament.
Finalment, estem pendents de la presa de possessió del nou govern autonòmic i de les polítiques educatives que s’aplicaran després de 8 anys del Botànic. STEPV ja ha anunciat que defensarà tots els avanços aconseguits amb l’anterior govern i demanarà millores de les condicions laborals del professorat, de l’atenció al nostre alumnat i de l’impuls del valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament.
Igualment, el Sindicat està a l’expectativa del resultat de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol i estarà atent a les polítiques educatives que aplique el govern que sorgirà d’aquestes eleccions.

Etiquetat com a

fi de curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR