Sistemes de protecció

Sobre les decisions acordades en la Sectorial d’Educació d’aquest matí

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de la Sectorial d’Educació entre les conselleries dels diferents territoris i el Ministeri d’Educació per a tractar l’acabament d’aquest curs escolar. Per la vesprada la Ministra ha comparegut en roda de premsa

dimecres 15 abril 2020 20:04 h

I demà pel matí la Conselleria d’Educació ens ha convocat a Mesa Sectorial per a tractar, entre altres punts, d’allò que s’ha parlat aquest matí amb el Ministeri.

Demà, després de la Mesa Sectorial, continuarem informant

Sobre el que s’ha acordat, el Sindicat coincideix en termes generals amb la manera com s’està enfocant l’acabament d’aquest curs, quant a la manera d’avaluar i sobre la promoció al curs que ve.

Sobre l’avaluació
El Sindicat ja ha defensat que l’avaluació del curs 2019/20 s’ha de centrar en els dos primers trimestres del curs, que han sigut presencials. El tercer trimestre no dóna suficients garanties, per la bretxa digital i social, perquè el nostre alumnat puga avançar matèria en igualtat de condicions.
Segons ha informat la Ministra, aquest plantejament també ha sigut de consens entre el Ministeri i els diferents territoris.
Igualment es posarà en valor l’avaluació contínua que usem com a ferramenta d’avaluació en el nostre sistema educatiu.

Sobre la promoció
Seran els equips docents els que, com no pot ser d’altra manera, decidiran sobre la promoció o repetició del seu alumnat, tot i que la repetició ha de ser una mesura extraordinària i molt justificada.
El Sindicat comparteix que aquesta situació de confinament no pot passar factura al nostre alumnat i el professorat disposa de suficient informació i criteri per determinar si el seu alumnat ha de promocionar o si és convenient, pel seu bé, que repetisca el curs.

Sobre el repàs a juliol
La Conselleria d’Educació no contempla aquesta possibilitat i, per tant, no sembla que es realitzaran repassos en juliol al País Valencià. A més, això planteja molts dubtes sobre com es durà a terme, quin alumnat, quins continguts, assignatures o matèries, quina efectivitat tindrà i quin professorat ha de dur a terme aquests repassos.

Sobre el curs 2020/21
El Sindicat també comparteix que l’inici del curs que ve ha d’adaptar-se a la situació actual de pèrdua de continguts durant aquest darrer trimestre. I també cal un replantejament del currículum (molt densos en general i complicats d’abordar al complet) i de les programacions didàctiques.
Igualment, STEPV considera que les condicions que garanteixen una millor atenció passen per la reducció de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, qüestió que plantejarà el Sindicat a Conselleria.

Demà, després de la Mesa Sectorial, continuarem informant.Demà, després de la Mesa Sectorial, continuarem informant.


Comentaris

Inés Parreño Rodríguez

17 abril 2020 / 00:29 h

Aplicable a les EOI imagine, no?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR