Professorat interí

STEPV exigeix la negociació del pacte d’estabilitat del professorat interí

Aquest matí s’ha celebrat una reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí en la qual també s’ha tractat el procediment d’habilitacions en el cos de mestres.

Afectades per la no inscripció en les oposicions aquest matí en la porta de Conselleria

dijous 17 maig 2018 16:59 h

STEPV ha exigit continuar amb la negociació del pacte d’estabilitat del professorat interí per tal de garantir la continuïtat del treball del col•lectiu després de les oposicions massives que comencen enguany amb les 3.000 places convocades per al cos de mestres.

El Sindicat va convocar 3 jornades de vaga el passat mes d’abril per tal que es continue la negociació del pacte.

El Sindicat va convocar 3 jornades de vaga el passat mes d’abril per tal que es continue la negociació del pacte. La conselleria va contestar el passat 4 de maig en la Mesa Sectorial, a petició de STEPV, que ofertava als sindicats la constitució d’un grup de treball per a distribuir les 10.000 places que falten ofertar en els pròxims anys: 5000 places per als cossos de secundària en 2019; 2500 en 2020; i 2500 per al cos de mestres en 2021. L’administració s’ha reiterat aquest matí en aquesta oferta.
STEPV ha mantingut la proposta que es modulen les places de cada una de les especialitat atenent una sèrie de criteris que garantisquen la continuïtat del treball per qui no supere les proves o, per qualsevol circumstància, no puga presentar-se. El repartiment de les 10.000 places que queden no garanteixen aquesta continuïtat, a no ser que la Conselleria aporte dades objectives que així serà, petició que també ha fet STEPV i que de moment no ha tingut resposta.
D’altra banda, el Sindicat també ha proposat que les persones aspirants que s’han quedat sense inscriure’s en les oposicions per una errada en l’emplenament del programa informàtic siguen admeses, ja que han pagat les taxes. El Sindicat ha parlat amb membres del col•lectiu afectat que estava concentrada en la porta de la Conselleria i els ha traslladat la resposta de l’administració. La Conselleria està estudiant la situació però veuen molts problemes legals per atendre la seua petició ja que no ha estat una errada del programa informàtic. Posteriorment Miguel Soler, Secretari Autonòmic d’Educació ha eixit a les portes de la Conselleria d’Educació i ha donat les explicacions al col•lectiu. Ara bé, si no s’atenen les seues peticions és molt probable que el col•lectiu impugne el procediment ja que s’han quedat fora del mateix malgrat haver pagat les taxes corresponents.
En la Comissió de Seguiment també s’ha tractat la convocatòria del procediment d’habilitacions per al professorat interí del cos de mestres, és a dir, la possibilitat d’ampliar les opcions a triar especialitat en les adjudicacions si es compleix el requisit de titulació.
La conselleria ha fet una proposta de limitar la possibilitat d’habilitacions al professorat que haja prestat serveis aquest curs. STEPV ha defensat que tot el personal inscrit en les borses té dret a habilitar-se i que són moltes les situacions que han pogut general que moltes persones no hagen treballat aquest curs, com per exemple, maternitats, malalties llargues, etc. L’administració ha exposat que, després de sis anys sense convocar-se aquest procediment (per culpa encara de l’acord de 2013), desconeixen el volum de personal que pot optar a les habilitacions i es corre el perill de col•lapsar les territorials. Finalment s’ha acordat que s’estudiarà obrir dos terminis, un per al personal amb serveis prestats i un altre per al personal sense serveis, que s’intentarien resoldre abans de les adjudicacions de juliol.
Finalment, el Sindicat també ha insistit en la necessitat de recuperar el professorat interí sense la capacitació a les borses de treball per tal que puguen optar a demanar places en comarques castellanoparlants, en igualtat de condicions que el funcionariat de carrera.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR