Professorat interí

La PECEPI exigeix plans d’estabilitat per al professorat interí

La Plataforma Estatal per la Consolidació i l’Estabilitat del Professorat Interí (PECEPI) es va reunir aquest cap de setmana a Múrcia per analitzar la situació actual del col·lectiu després de la finalització de les negociacions en el Ministeri d’Educació de la modificació del Reial decret 276/2007 d’ingrés en la funció pública docent.

Un moment de la reunió de la PECEPI a Múrcia aquest cap de setmana

dimarts 30 gener 2018 09:20 h

La PECEPI considera fonamental la negociació de pactes d’estabilitat per al professorat interí en cada territori davant la convocatòria d’oposicions massives els propers cursos. Aquests pactes són necessaris per salvaguardar la continuïtat del treball en el conjunt del professorat interí i, especialment, el major de 55 anys amb una antiguitat suficient per jubilar-se en condicions.
Aquesta conclusió es fa evident davant el rebuig per part del Ministeri de les propostes d’introducció d’un accés diferenciat i de l’activació de processos de consolidació per al professorat interí en el RD d’ingrés, i ni tan sols davant l’acceptació d’un sistema transitori similar al que es va engegar durant l’aplicació de la LOE.

La PECEPI fa una crida a la unitat del professorat interí i anima al col·lectiu a participar en les assemblees que es convoquen

La PECEPI contínua criticant l’acord aconseguit per CCOO, UGT i CSIF i el Ministre Montoro al març de millora de l’ocupació pública, doncs permet la convocatòria d’oposicions massives sense preocupar-se per les conseqüències en el col·lectiu interí que no supere aquestes proves. I aquestes conseqüències són, ni més ni menys, engrossir les files de l’atur.
La PECEPI, a més, va analitzar les retallades al pressupost estatal (3,8%, un punt menys que fa uns anys) per a educació i la campanya que ha engegat el govern central i el Partit Popular per culpabilizar al professorat, especialment l’interí, dels mals de l’educació. El discurs és clar: els problemes de l’educació no tenen a veure amb el finançament (i per tant amb les retallades de professorat), sinó amb el professorat que no sap fer bé el seu treball (i per això cal retallar en professorat interí).
En aquest sentit la PECEPI exigeix un increment del pressupost educatiu que s’equipare amb la mitjana europea, la recuperació del professorat retallat i la millora de la condicions laborals del conjunt dels docents, com a fórmula per millorar la qualitat de l’educació i l’atenció necessària de l’alumnat.
També es va analitzar la proposta de posar un MIR educatiu, que s’està treballant en la subcomissió del congrés que està elaborant el pacte educatiu. A falta d’informació més concreta, la PECEPI rebutja la proposta plantejada pel Ministre d’Educació, Méndez de Vigo, de fer passar per dues avaluacions (dos anys de MIR i un oposició) al personal de nou ingrés que, a més, amb tota probabilitat tindrà unes condicions laborals lamentables mentre realitze el MIR. D’igual manera es posarà en perill les places que actualment estan ocupant docents interins si és que les ocupen els nous aspirants que han de realitzar el MIR.
La PECEPI està estudiant la possibilitat de plantejar una Proposició No de Llei davant el Congrés dels Diputats en la qual plantejarà l’equiparació de les condicions laborals del professorat interí amb el funcionariat de carrera. D’aquesta forma, es treballa en la línia de la directiva europea 1999/70/CE, sobre el treball de durada determinada, segons la qual no es pot discriminar a cap treballador/a per realitzar el mateix treball, base sobre la qual s’han guanyat moltes sentències que han permés als docents interins cobrar els sexennis. Però a més, amb aquesta PNL es pretén que l’equiparació de condicions de treball siga un instrument per facilitar la funcionarització del professorat interí i dificultar el seu cessament.
Igualment, la PECEPI està atenta a les sentències que periòdicament es fallen en relació al personal interí o eventual en la funció pública. La majoria relacionades amb la possibilitat de rebre una indemnització després de la prestació de serveis en una plaça ja que s’equipara el funcionari interí amb l’indefinit no fix quant al dret a la indemnització. De moment no hi ha sentències en aquesta aspecte en l’àmbit educatiu. Per a la PECEPI, la millor solució és la funcionarització del professorat interí per evitar arribar a aquesta situació i en aquest objectiu està treballant. Sobre les notícies d’advocats que estan presentant recursos contra les ofertes públiques d’ocupació, la PECEPI es mostra escèptica amb l’eficàcia d’aquesta mesura, basant-se en els informes jurídics de les organitzacions que formen la plataforma.
Finalment, la PECEPI fa una crida a la unitat del professorat interí per acordar als territoris les diferents accions i mobilitzacions a dur a terme, si així s’acorda, per aconseguir l’objectiu de la consolidació i l’estabilitat del col·lectiu, i insta al professorat interí a acudir a les assemblees que a aquest efecte es convoquen.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR