Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb la Consellera d’Educació, Raquel Tamarit

El Sindicat ha plantejat un pacte per a reduir les ràtios i la burocràcia, augmentar les plantilles docents i incrementar la presència del valencià com a llengua vehicular

Un moment de la reunió amb la Consellera aquest matí

dilluns 27 juny 2022 15:59 h

Aquest matí representants de STEPV s’han reunit amb la Consellera d’Educació, Raquel Tamarit per a traslladar-li les propostes del Sindicat per al pròxim curs 2022/23.

El Sindicat espera que la Consellera accepta la necessitat d’assolir un pacte per a negociar els temes

El Sindicat ha proposat assolir un pacte per a negociar determinats temes tant d’ensenyament públic no universitari com d’ensenyament privat concertat (adjuntem el document).
En pública no universitària, STEPV ha proposat 6 mesures, que ja fa anys que calia haver negociat: plantilles docents, reducció de ràtios, reducció de la burocràcia, recuperació del poder adquisitiu perdut, increment de la presència del valencià com a llengua vehicular i un pacte d’estabilitat per al professorat interí.
Igualment, en el document consten altres propostes que cal negociar durant el curs que ve per a millorar les condicions laborals del professorat i l’atenció educativa del nostre alumnat. Algunes d’aquestes propostes són atendre les peticions de les associacions de professorat de diferents especialitats per al currículum de secundària, que la impartició dels àmbits en 1r d’ESO siga voluntària i que es cree un departament de projectes interdisciplinaris i no una assignatura en secundària.
Quant a privada concertada, el Sindicat també li ha traslladat 6 propostes que fa anys que s’estan reclamant: actualització i equiparació de les plantilles docents, desjudicialització de la paga 25 anys (paga antiguitat), pla de xoc per a solucionar els impagaments en les nòmines i actualització dels triennis, descongelació del complement retributiu del Personal d’Administració i Serveis (PAS), homologació retributiva del professorat amb la pública (sexennis), activació de l’enllaç de vacants de llocs de treball en la web de la conselleria.
La Consellera d’Educació, Raquel Tamarit, s’ha mostrat sensible a la majoria de les propostes del Sindicat i ha explicat que està treballant per a reduir al màxim la burocràcia en els centres docents perquè el professorat dedique el seu temps a la docència. També ha informat que estan treballant perquè el valencià assolisca els màxims de presència vehicular que permet la llei. Quant als currículums de secundària s’ha reafirmat en l’aposta de la Conselleria en l’aposta de canvi de metodologia que comporta treballar per àmbits i per projectes interdisciplinaris, qüestió que ha estat rebatuda pel Sindicat ja que considerem que els canvis metodològics no es poden imposar per drecret.
Un altre tema que també s’ha plantejat és la necessitat de dotar de més plantilla administrativa la Conselleria d’Educació i les direccions territorial per atendre com cal les gestions del professorat, aspecte que no depén d’Educació, sinó d’Hisenda i de Funció Pública
El Sindicat espera que la Consellera estudie les propostes plantejades i accepte la necessitat d’arribar a acords en temes tan importants com els proposats, especialment després d’uns anys tan complicats per la pandèmia, en què el professorat ha de veure satisfetes les seues legítimes reivindicacions.

Enllacem ací la proposta presentada pel Sindicat


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR