Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el Conseller d’Educació

STEPV ha plantejat solucionar urgentment alguns temes que afecten les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament

Un moment de la reunió amb el conseller

divendres 03 juny 2016 17:43 h

Una delegació de STEPV s’ha reunit amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, per a tractar diversos temes dels diferents sectors educatius: pública no universitària, privada concertada i universitats.

El Sindicat ha traslladat, a més, el descontent del professorat respecte d’algunes decisions que el carregaran de més feina

Quant a pública no universitària, el Sindicat li ha traslladat al conseller el malestar del professorat perquè no s’han solucionat encara una sèrie de temes pendents: l’abonament dels sexennis al professorat interí, la reclassificació dels centres educatius, el nomenament a 1 de setembre del professorat interí dels conservatoris superiors de música i dansa i la negociació de les plantilles, entre altres temes.
El conseller s’ha compromés a convocar pròximament una reunió, tal i com reclamava el Sindicat, per a pactar un calendari de pagaments dels sexennis al professorat interí, ja que estan acabant de perfilar els informes econòmics pertinents per tal de fer-ho possible.
Igualment s’ha compromés a negociar amb la Conselleria d’Hisenda el nomenament a 1 de setembre del professorat interí dels conservatoris superiors i està recopilant informació de les diferents casuístiques per tal de dur a terme aquesta negociació.
STEPV ha insistit en la necessitat de recuperar les plantilles retallades pel govern anterior en primària, secundària i batxillerat, que permetrien la recuperació de milers de docents per al sistema educatiu. El conseller també ha assumit aquest compromís de negociar aquestes noves plantilles el més prompte possible.
El Sindicat ha traslladat, a més, el descontent del professorat respecte d’algunes decisions que carregaran de més feina als docents i equips directius, com les tasques derivades de la normativa de xarxa llibres o el manteniment de les proves extraordinàries en juny/juliol. A més, STEPV ha criticat que l’oferta i la convocatòria d’oposicions enguany posa en perill la continuïtat en el treball en diversos cossos i especialitats dels docents interins que actualment presten serveis en els centres educatius.
Quant a ensenyament privat concertat, el Sindicat li ha traslladat la necessitat urgent de convocar la comissió de seguiment per tractar la resta de punts de l’Acord d’Implantació de la Reforma Educativa en centres concertats: la recol·locació del professorat de centres en crisi, solucionar la judicialització de la paga de 25 anys, la formació del professorat, actualitzar les plantilles i equiparar les condicions del professorat amb contracte d’interinatge al d’ensenyament públic perquè puguen cobrar l’estiu. Aquests temes, especialment la recol·locació del professorat de centres en crisi, s’abordaran pròximament en reunions de la comissió de seguiment. Quant a la paga de 25 anys la Conselleria realitzarà l’estudi pertinent perquè intervenció economica ho autoritze, tal i com ha proposat el Sindicat.
Respecte a universitats, el Sindicat ha plantejat la necessitat de convocar la Mesa Sectorial d’Universitats, tal i com es va comprometre la Directora General d’Universitats, ha traslladat el malestar del PAS respecte al no abonament de la carrera professional i n’ha exigit el pagament. També ha insistit en la necessitat de negociar el conveni col·lectiu del personal laboral i la millora del finançament de les universitats públiques.
STEPV sol·licitarà una reunió amb la Directora General d’Universitats per tractar més específicament aquestes qüestions.
El Sindicat valora positivament aquesta reunió i espera que els compromisos pendents es duguen a terme el més prompte possible per a millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament.

Etiquetat com a

reunió conseller

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR