Llengua

STEPV es fa soci dels Amics de la Bressola

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana ha subscrit un conveni marc de col·laboració entre l’Associació Amics de La Bressola

dimarts 02 novembre 2021 12:30 h

L’Associació d’Amics de La Bressola es va constituir l’any 1986 amb la voluntat de donar suport al manteniment i a l’expansió de les escoles catalanes de la Catalunya del Nord, en un temps en què mantenir-les obertes representava una extrema dificultat.

La tasca de La Bressola i de l’Associació dels Amics de la Bressola és molt important per la normalització lingüística

Durant aquests anys l’ajut ha consistit en:
a) Difondre entre la societat sud-catalana l’existència d’escoles a la Catalunya del Nord que malden per recuperar la llengua catalana.
b) Fer arribar a La Bressola tant les aportacions econòmiques recollides d’entre les persones associades com els ajuts institucionals aconseguits.
Actualment, però, la situació de les escoles de La Bressola, amb el context econòmic actual, és de gran dificultat malgrat que la demanda és molt alta, i caldria obrir nous centres per tal de donar entrada a la mainada que cada any queda fora dels centres de La Bressola per manca de places.
És per això que l’STEPV – Intersindical Valenciana ha decidit adherir-se, sota la figura de sòcia protectora, a l’Associació d’Amics de La Bressola per tirar endavant la Bressola i a mantenir viva la llengua catalana a la Catalunya del Nord.
Per al Sindicat la tasca de La Bressola i de l’Associació dels Amics de la Bressola és molt important per la normalització lingüística a la Catalunya Nord i, per tant, al conjunt del nostre domini lingüístic, motiu pel qual s’ha decidit establir un conveni marc que servesca per contribuir al manteniment de les escoles catalanes a la Catalunya Nord i per donar-les a conèixer al País Valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR