Plurilingüisme

STEPV dóna suport al manifest dels centres pel valencià

Els instituts de secundària estan preparant ara mateix el Programa d’Educació Plurilingüe i Intercultural (PEPLI) per al curs 2021/22 (el termini s’acaba el 28 de febrer de 2021) que s’hauria d’haver aplicat per al present curs 2020/21 però que es va ajornar per la pandèmia

dimarts 16 febrer 2021 13:36 h

L’aplicació de la Llei 4/2018, de 21 de febrer, de la Generalitat, per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià ha suposat l’eliminació dels programes lingüístics vigent durant les últimes dècades. A partir de l’aplicació de la nova normativa, els centres han de vehicular l’ensenyament en un percentatge mínim d’hores en valencià, anglés i castellà que implica, en molts casos, la reducció obligatòria de les hores de valencià per garantir els percentatges establerts.

STEPV comparteix totalment el manifest pel valencià dels instituts de secundària

L’article 8 de la Llei de Plurilingüisme estableix que es “podrà autoritzar programes plurilingües experimentals innovadors sempre que complisquen o superen els objectius establits en aquesta llei”. Per aquest motiu, un nombrós grup de centres educatius ha elaborat un manifest de centres pel valencià, en el que es demana a la Conselleria d’Educació “un tracte igualitari a tots els centres del sistema educatiu valencià i, en conseqüència, poder-nos acollir a l’article 8 de la llei 4/2018 i que se’ns autoritze, a aquells centres que així ho sol·liciten, un PLC experimental progressiu en la vehiculació de matèries no lingüístiques en castellà, i flexible en la possibilitat de plantejar l’aplicació dels percentatges treballant només aquelles competències lingüístiques que són deficitàries en l’alumnat per a garantir els objectius de la llei.”
STEPV – Intersindical Valenciana, més enllà de la seua valoració de la Llei de Plurilingüisme, comparteix totalment aquest manifest que té com finalitat garantir una adequat tractament lingüístic que evite un retrocés en l’aprenentatge i domini de les llengües per part de l’alumnat valencià. És per això que el Sindicat està fent gestions amb la conselleria perquè autoritze els programes experimentals sol·licitats pels centres educatius.

Enllacem ací el manifest

Etiquetat com a

plurillingüisme pepli

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR