Condicions laborals

STEPV convoca concentracions en protesta per la sobrecàrrega de places amb el B2 d’anglés

Tal i com va denunciar fa uns dies STEPV la Conselleria ha catalogat nombroses places amb el requisit del B2 d’anglés, especialment en infantil i primària, per a les adjudicacions de places d’aquest mes de juliol en aplicació del plurilingüisme a l’ensenyament.

divendres 19 juliol 2019 19:01 h

Des que es va començar a aplicar la nova llei de plurilingüisme, STEPV ha mostrat el seu rebuig al procediment emprat per la Conselleria per dur-lo a terme. El sindicat ha apostat per la dotació d’extraplantilla de l’especialitat d’anglés i per fer incidència en la metodologia, tal i com indiquen diferents estudis lingüístics. Així doncs, STEPV no és partidari d’aquesta catalogació perquè considera que la titulació requerida no és adequada per a impartir docència en anglés.

STEPV ha comprovat que en molts casos s’ha produït una sobrecatalogació de places amb el B2 d’anglés

En aquesta línia, està treballant també l’associació de mestres per l’anglés de qualitat, associació amb la qual STEPV s’ha reunit diverses vegades.
Aquesta mesura comportarà la rebaremació encoberta de les borses de treball del professorat interí, però també afecta al professorat funcionari de carrera que participe en aquestes adjudicacions, si no té el requisit del B2 d’anglés, com ja va ocórrer el curs passat. El mateix passarà amb les persones que participen en les comissions de servei, a excepció de les persones que hagen demanat repetir i puguen fer-ho, tal i com va informar Conselleria en la mesa de negociació celebrada aquesta setmana.
La Conselleria va publicar un llistat de vacants per a les adjudicacions del professorat desplaçat i suprimit en què vora el 70% de les places apareixien catalogades en anglés (tot i que a aquest col·lectiu no se li va exigir el requisit després de les gestions fetes per part del sindicat) Les places que no van ser adjudicades per aquest professorat són les que s’ofertaran en les adjudicacions de la resta de professorat (reingressats, provisionals, en pràctiques i interí).
STEPV va comprovar que en molts casos s’ha produït una sobrecatalogació de places amb el B2 d’anglés que, en realitat, els centres no necessiten per aplicar el seu projecte lingüístic i ha demanat a la Conselleria, en repetides ocasions, la retirada i revisió del llistat, fet que finalment la Conselleria ha acceptat i està portant a terme. Encara així, caldrà estar atents al nou llistat de vacants perquè no s’habiliten més places de les estrictament necessàries.També caldrà seguir insistint en el canvi de model per tal d’aplicar un plurilingüisme de qualitat.
El sindicat també ha demanat en diverses meses de negociació la necessitat de negociar unes noves plantilles docents i el desplegament de la llei de plurilingüisme per tal de buscar solucions a aquesta problemàtica, sense perjudicar ni el professorat ni l’alumnat.

És per tot això que el Sindicat ha decidit convocar, prèvia consulta en assemblees a Alacant, València i Castelló concentracions el pròxim dijous 25 de juliol als llocs i hores següents:
- Alacant, a les 11:30h, davant la Direcció Territorial d’Educació (Carrer Carratalà, 47)
- València, a les 12h, a la Conselleria d’Educació (Av. Campanar, 32)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR