Infraestructures educatives

STEPV denuncia deficiències en l’estat dels centres de la Vall d’Uixò

Denuncia també l’anunci de la construcció d’un centre privat en sol públic.

divendres 25 gener 2013 10:41 h

Desprès de fer una consulta als centres escolars de La Vall d’Uixò pel que fa a les seves instal·lacions, es confirma l’estat lamentable de deteriorament en alguns d’aquests i la quasi nul·la resposta de Conselleria per intentar resoldre problemes d’infraestructura que s’arrosseguen des de fa anys. A aquest fet se suma la certesa de l’edificació d’un centre privat en sol públic sense que es donen més explicacions.

També està pendent la construcció d’una EOI

Malgrat la licitació fa poques setmanes de les obres dels tallers del IES Botànic Cavanilles, la part central de l’edifici, que te més de 60 anys, hauria de rehabilitar-se i ampliar-se perquè l’alumnat puga tenir aules dignes per estudiar. Les instal·lacions elèctriques del centre no soporten la càrrega normal. Les canonades d’aigua són molt velles, de ferro i per tant, no estan adaptades a la normativa vigent. El sistema de calefacció també és vell i hi ha aules al segon pis on no arriba correctament. El sistema anti-incendis cal adaptar-lo a les normatives de seguretat. Al forat de l’ascensor hi ha filtracions d’aigua. Les parets d’alguns llocs es desfan pel material amb què estan fetes. El caixons dels finestrals i els mateixos finestrals són molt vells, presenten deficiències difícils de donar una solució i representen un perill. En Febrer de 2007 Alejandro Font de Mora, Conseller d’Educació, va fer pública la decisió de fer desdoblaments, deixant l’IES Botànic Cavanilles per fer un Centre Integrat de Formació Professional i creant un nou Centre (IES 4) del qual no es té més informació.

Al IES Honori Garcia, es va detectar aluminosis a finals de 2010. Des d’aleshores la comunitat escolar es va reubicar provisionalment en barracots i es troba a l’espera de la nova construcció.

El CP Recaredo Centelles necessita un aulari nou d’infantil, ja que el parvulari té més de 30 anys. El projecte per construir 6 aules noves, va anunciar-lo l’alcaldessa Isabel Bonig a juliol de 2009, una obra, el projecte de la qual havia encarregat Conselleria a Ciegsa i aquesta havia contractat un equip d’arquitectes que redactarien el projecte per 67.000 €, segons va anunciar la premsa local. Però del projecte i la seva construcció ja no s’ha sabut res més. El col·legi te a més, problemes d’humitat i hi ha parts trencades.

El CP San Vicent Ferrer necessita habilitar eixides d’emergència, fer un gimnàs, condicionar la cuina i cal fer accessible l’escala dels patis ja que es un centre d’atenció preferent d’alumnat motòric.

El CP Rosario Pérez cau a trossos. Presenta greus defectes d’estructura: pilars descarnats, goteres, pistes esportives amb l’asfalt deteriorat ... Una part del pati desnivellat, està barrat per evitar el trànsit dels xiquets i xiquetes perquè hi ha perill de que l’alumnat puga fer-se mal. L’exconseller Alejandro Font de Mora va presentar el projecte de les obres quan encara no estava acabat el CP La Cova. La construcció d’un nou CP Rosario Pérez estava pressupostat en 4,2 milions d’euros i constaria de 6 unitats d’infantil i 12 de primària per donar cobertura 450 llocs escolars; també comptaria amb un menjador, instal·lacions de pilota valenciana i vivenda. Es desconeix perquè el projecte no es va executar.

La representació del professorat en el Consell Escolar Municipal denuncia any darrere any totes aquestes deficiències, sense que tinguen resposta efectiva.

STEPV denuncia també la intenció de la Consellera Maria José Català d’una propera edificació d’un nou centre privat a La Vall d’Uixò, per al qual cedeix sol públic i preten concertar (concessió per 75 anys). Aquests tipus de centres que Conselleria anomena CIS (Centres d’Iniciativa Social) camuflen baix un eufemisme, la clara intenció de desviar fons públics per l’empresa privada i ampliar la xarxa de centres concertats. Aquest nou centre privat no compta amb el vistiplau de gran part de la comunitat educativa local, ja que l’esforç de la Conselleria hauria de ser el de destinar els fons públics per l’escola pública reparant els centres que tenen problemes d’infraestructura i que hem anomenat abans. L’edificació d’un nou centre públic es va reclamar fa quatre anys quan faltaven places de primària per cobrir. En aquells moments Conselleria no va voler edificar un centre nou i va optar per recol·locar els xiquets i xiquetes en les escoles que ja hi havia, forçant a la creació de ‘bonys’ (grup excedent de places) que anaven traslladant-se de centre cada any. Actualment totes les escoles poden donar cobertura a la població infantil i no es veu la necessitat d’un centre nou, a banda dels que queden pendents, de les característiques dels anomenats CIS.

Per últim cal edificar i constituir una Escola Oficial d’Idiomes (la qual utilitza aules del IES Cavanilles) donat que el servei, que porta actiu des de 2007, està ja més que consolidat.

Està previst que dilluns que la Junta de Personal Docent de Castelló aprove una resolució sobre aquesta denúncia.

 


 

 

 

 
 

 

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR