Condicions laborals

STEPV demana que s’oferten en el concurs la totalitat de places existents

El Sindicat considera prioritari que es facilite que el funcionariat de carrera puga obtindre un destí definitiu al centre que desitge

Assemblea informativa sobre el concurs de trasllats a la seu d'STEPV a Castelló

dijous 01 febrer 2018 18:56 h

Aquest matí s’ha tractat en Mesa Sectorial els criteris per a l’oferta de places en el concurs de trasllats. La conselleria ha informat que en total s’ofertaran més de 3600 places, una oferta similar al concurs autonòmic de 2016 i ha informat dels criteris per a fer l’oferta.  A més de les jubilicacions que es produïsquen, les places que porten dos o tres anys habilitades s’ofertaran en el concurs. També s’han tingut en compte les hores dedicades per al PAM, de les quals també es crearan algunes places.

La Conselleria ha informat que demà facilitara una llista provisional per cossos i especialitat

Ara bé, en el cos de mestres la Conselleria continuarà reservant places en educació infantil que no eixiran al concurs perquè estaran catalogades amb el B2 d’anglés. En total seran vora 300 places. STEPV s’ha oposat a aquesta mesura i ha demanat que no es reserve cap plaça i que en la negociació de les plantilles d’infantil i primària, prevista per a aquest curs, es contemple la dotació de professorat d’anglés de suport per a l’aplicació del plurilingüisme, de manera que no caldria reservar cap plaça en el concurs.
Quant a la problemàtica d’algunes especialitats del cos de catedràtics de música i arts escèniques (Piano, Composició, Viola, Violí, Violoncel i Clarinet), les places de les quals estaran bloquejades en el concurs per una revisió d’ofici del procediment d’accés a càtedres de 2015, STEPV ha demanat que s’agilitze la solució perquè es puguen ofertar en aquest concurs.
Respecte a l’oferta de les EOI, el sindicat ha sol•licitat informació detallada sobre els centres on estan previstes vacants del concurs, ja que és fonamental poder analitzar l’oferta en els centres que sofriran modificacions per la implantació del nou mapa escolar d’EOI. Per a STEPV, és precís que isquen al concurs la major quantitat de places possibles, incloent les de les seccions (recentment establertes al DOGV) i les dels nous centres previstos. El sindicat ha reiterat de nou el seu malestar perquè el mapa escolar ni s’ha negociat, ni s’ha comunicat amb detall als sindicats: és més, s’ha anunciat en premsa quan el concurs de trasllats ja estava en marxa i el termini de sol•licitud de participació finalitzat.
STEPV valora positivament, en termes generals, l’ampla oferta per al concurs de trasllats, que encara seria major si s’ofertaren les 300 places que es reserven per a catalogar-les amb el B2 d’anglés. Històricament, el Sindicat sempre ha exigit l’oferta de totes les places de catàleg dels centres per a facilitar la mobilitat del professorat funcionari de carrera i com a garantia que puga obtindre la destinació definitiva en un centre desitjat.
La Conselleria ha informat que demà facilitara una llista provisional per cossos i especialitats i que les vacants provisionals es publicaran pròximament, abans que acabe el mes de febrer.
En el torn obert de paraules, el Sindicat ha preguntat sobre la previsió de publicació en el BOE dels nomenaments com a funcionaris de carrera del personal que va obtindre plaça en les oposicions de 2016. La Conselleria ha contestat que no tenen constància que hi haja cap problema i que està en tràmit.
A més, STEPV ha sol•licitat que la Conselleria establisca dues convocatòries de capacitació en valencià a l’any per tal de facilitar l’obtenció d’aquesta titulació, necessària per a incorporar-se a les borses de treball, participar en el concurs de trasllats o presentar-se a oposicions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR