Universitats públiques

S’ha constituït la Mesa General d’Universitats Públiques

Encara s’han de concretar diverses reivindicacions de l’STEPV

dijous 24 febrer 2022 12:41 h

Dimecres 23 de febrer de 2022 s’ha constituït Mesa General d’Universitats Públiques. Aquesta mesa representa una fita històrica per al personal de les universitats públiques valencianes i per a STEPV significa l’assoliment d’una de les seues reivindicacions de sempre, perquè permetrà negociar les condicions del professorat laboral, competència de la Generalitat, com també d’altres assumptes d’interés com retribucions addicionals del PDI, convocatòries de recerca de la Generalitat, i homogeneïtzar les condicions laborals en les 5 universitats valencianes, la qual cosa no és incompatible amb l’autonomia universitària.

Però les expectatives s’han refredat una miqueta quan no s’ha arribat a un acord sobre com s’hi arriba a un acord. Açò, que pot semblar paradòxic, té la seua importància perquè la part social (els sindicats) considerem que és una negociació a dues bandes, treballadores i treballadors representats pels sindicats, i administració representada per la Conselleria i les universitats. En canvi, la Conselleria considera que es tracta d’una negociació a tres bandes i vol reservar-se el dret a vet.

L’agenda sindical

Sense acord en allò més bàsic, la implantació dels contractes de substitució, el tema més urgent per a la Conselleria, ha quedat ajornat. Aquests contractes venen del Conveni Col·lectiu que mai no es va signar, i STEPV considera que tenen molt de sentit en el context de l’acord global del conveni, però fora d’eixe marc caldrà estudiar amb detall en quines condicions es vol implantar.

També han quedat ajornats els temes de l’agenda d’STEPV, com ara l’extensió de tots els complements (triennis, quinquennis i sexennis) al professorat ajudant, ajudant doctor i associat; la creació d’una carrera professional del PDI; l’homogeneïtzació de les escales universitàries del PAS, l’estabilització del personal laboral temporal que ocupa llocs de treball estructural, la millora de les condicions del professorat associat amb el reconeixement de totes les tasques que desenvolupen, i l’aportació per part de la Generalitat de les quotes patronals de contractes de formació de personal investigador o d’atracció de talent -com ja es fa al País Basc-, entre d’altres reivindicacions.

El Conveni Col·lectiu

STEPV va demanar a la Secretaria Autonòmica d’Universitats i Investigació, que presideix la Mesa, que concretara el pla del Govern valencià per fer possible el Conveni col·lectiu, perquè en diverses ocasions havia fet referència al treball que estan fent. Sense molt de detall, ens va explicar que la línia principal és que la LOSU autoritze expressament l’aplicació del conveni.

Açò significa dues coses, que la implementació del conveni no és propera, i que irònicament el destí del Conveni que necessitem queda lligat al d’una Llei que, o canvia molt, o no volem.

Següent reunió

Caldrà esperar, doncs. A principis de març es tornarà a reunir la mesa i confiem que resoldrem les qüestions tècniques, perquè hi ha molt de treball per fer i moltes ganes de fer-lo.

Etiquetat com a

universitats públiques

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR